Lietuva švenčia kariuomenės dieną

„Lietuvos kariuomenė visada buvo tokia, kokia buvo ir Lietuva. Jauna, veržli, pasiaukojanti, idealistinė ir stiprios dvasios. Profesionali ir patikima NATO šeimos narė“, - per iškilmes Vilniaus Katedros aikštėje kalbėjo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-23 12:00, atnaujinta 2018-01-20 20:17

„Lietuvos kariuomenė visada buvo tokia, kokia buvo ir Lietuva. Jauna, veržli, pasiaukojanti, idealistinė ir stiprios dvasios. Profesionali ir patikima NATO šeimos narė“, - per iškilmes Vilniaus Katedros aikštėje kalbėjo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Anot jos, šiandien grėsmės keičiasi, keičiasi ir Lietuva: „Turime būti budrūs, išmintingi ir vieningi. Tokia turi išlikti ir Lietuvos kariuomenė. Susitelkusi, aukštos parengties ir pasiruošusi atsakyti į geopolitinius iššūkius“.

Prezidentė pastebėjo, kad Lietuva turi politinės valios šį uždavinį įgyvendinti.

„Šiemet suformavome nacionalines greitojo reagavimo pajėgas, pradėjome atnaujinti ginkluotę, drauge su sąjungininkais stipriname kolektyvinės gynybos pajėgumus ir geriname jų pasirengimą. Tai tik pradžia. Drauge padarysime viską, kad Lietuva būtų saugi ir galinti apginti save ir savo partnerius. Tegul kiekvienas nedraugas žino, kad mes branginame savo valstybę ir esame pasiryžę ją ginti“, - kalbėjo D.Grybauskaitė.

„Didžiuojamės ir tikime savo šalimi bei jos kariuomene! Būdami vieningi, mes galime įveikti bet kokį priešą“, - tikino šalies vadovė.

Rikiuotėje dalyvavo per 400 Lietuvos karių. Prie jų prisijungė per 100 Jungtinių Valstijų, Danijos ir Vengrijos karių, kurie šiuo metu mūsų šalyje dalyvauja bendrose pratybose su lietuviais.

Stebėti ceremonijos į Lietuvą atvyko ir Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.

Į renginį taip pat atvyko užsienio šalių ambasadoriai, gynybos atašė, vilniečiai ir miesto svečiai. Renginyje taip pat dalyvauja ir JAV sausumos pajėgų vadas generolas leitenantas Benas Hodgesas.

1918 metų lapkričio 23 dieną Lietuvos ministras pirmininkas, krašto apsaugos ir užsienio reikalų ministras Augustinas Voldemaras pasirašė įsakymą, kuriuo buvo įkurta Apsaugos Taryba ir įsakyta pradėti formuoti pirmąjį Lietuvos kariuomenės pulką. Ši data laikoma oficialia Lietuvos kariuomenės atkūrimo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.