Iš tikinčiosios 37 tūkst. litų „išmelžęs“ klebonas mėto pėdas

Dėl gautos dosnios kelių šimtų tūkstančių litų aukos Jonavos klebonui Audriui Mikitiukui teks aiškintis teismuose. Sužinoję, kad psichikos liga serganti moteris dosniai parėmė bažnyčią ir kleboną jos artimieji kreipėsi į teismą ir prašo sugrąžinti pinigus, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Artimieji įtaria, kad A.Mikitiukas apgavo ligonę, pasinaudojęs jos psichine būkle.<br>M.Patašiaus nuotr.
Artimieji įtaria, kad A.Mikitiukas apgavo ligonę, pasinaudojęs jos psichine būkle.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Karlonė („Lietuvos ryto“ televizija)

2014-11-25 18:40, atnaujinta 2018-01-20 15:35

Giminaičių tvirtinimu klebonas pasinaudojo savo veiksmų suprasti negalinčia moterimi. Pats klebonas, teismo pasiūlymą taikytis atmetė. Esą dalį pinigų jau grąžinęs, o toliau lauks teismo sprendimo.

Į Jonavos apylinkės teismą kreipęsis psichine liga sergančios 70-metės moters globėjas Antanas Grinius bando atgauti 37 tūkstančius litų. Juos neveiksnia pripažinta moteris prieš kelerius metus per banką pervedė Jonavos klebonui Audriui Mikitiukui. Kad jis pinigus pasaugotų.

Pradėjus ikiteismInį tyrimą, sunerimęs klebonas pateikė 70-metės pasirašytą raštelį, kad pinigai grąžinti. Tačiau artimieji tvirtina, kad jie tebėra pas kleboną.

„Aš klausiu sesers, kur tie pinigai, gal turi sąskaitoje, gal rankinuke? Tai ne: aš vėl atgal pas jį pasidėjau. Klausiu, kodėl taip darot? Ji negali atsakyti“, – sako moters globėjas Antanas Grinius.

O ką apie šiuos kaltinimus sako pats klebonas? Jo komentarą galite išklausyti „Lietuvos ryto“ televizijos reportaže.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad paranoidine šizofrenija serganti 69 metų jonavietė O.M. padovanojo Jonavos bažnyčios parapijai 202 tūkst. litų, kuriuos ji gavo, po savo vyro mirties 2008 metų sausio 31 dieną pardavusi butą Vilniuje, Ozo gatvėjė.

A.Mikitiukas labai rūpinosi buto pardavimo reikalais – surado nekilnojamojo turto agentą, derėjosi dėl kainos, pats kelis kartus vežė O.M. į notaro biurą, kuriame ji pasirašė sutartį su pirkėja.

Dalis už butą gautos sumos, 20 tūkst. litų, atiteko asmeniškai A.Mikitiukui, kuris nusipirko ir savo vardu įregistravo tuo metu prabangų 2004 metų laidos automobilį „Audi A8“.

Tačiau kunigui šio kąsnio buvo negana. 2008 metų liepą O.M. Žeimių miestelyje (Jonavos r.) perdavė A.Mikitiukui savo namą ir 17 arų sklypą, įvertintus 100 tūkst. litų.

Be to, policijos tyrėjai nustatė, kad 2009-ųjų vasario–birželio mėnesiais našlė keturis kartus pervedė pinigus į A.Mikitiuko sąskaitą – iš viso 37 415 litų.

Sužinoję apie klebono darbus, O.M. brolis Antanas Grinius ir kiti giminaičiai kreipėsi į teisėsaugą.

Jie įtarė, kad A.Mikitiukas apgavo ligonę, pasinaudojęs jos psichine būkle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.