Sofijos Kovalevskajos vidurinės mokyklos nebeliks

„Sofijos Kovalevskajos mokyklos pertvarka nesusijusi su kratomis ir stovyklų skandalu“, - portalui lrytas.lt antradienį sakė Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direkrorius Gintaras Alfonsas Petronis.

S.Kovalevskajos mokyklos laukia pertvarka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
S.Kovalevskajos mokyklos laukia pertvarka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Dec 9, 2014, 9:44 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:00 PM

„Sofijos Kovalevskajos mokyklos pertvarka nesusijusi su kratomis ir stovyklų skandalu“, - portalui lrytas.lt antradienį sakė Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direkrorius Gintaras Alfonsas Petronis.

Jis paaiškino, kad S.Kovalevskajos mokykla, kaip ir kitos vidurinės mokyklos, pertvarkomos pagal planą.

„Vidurinių mokyklų, kaip numato Švietimo ior mokslo ministerija, nuo 2015 metų rugsėjo nebeliks. Jų struktūra pertvarkoma. S.Kovalevskajos mokykla pasirinko variantą du viename – po vienu stogu prašo įsteigti progimnaziją nuo 1 iki 8 klasės ir gimnaziją nuo 9 iki 12 klasės“, - sakė G.A.Petronis.

Pareigūnai krėtė mokyklas

Mokyklos prašymą pertvarkyti ugdymo struktūrą Vilniaus miesto taryba spręs trečiadienį vyksiančio posėdžio metu.

Valstybės saugumo departamentas (VSD) prokurorų nurodymu S.Kovalevskajos vidurinę mokyklą ir V.Kačialovo gimnaziją krėtė gruodžio 3 dieną.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius tada paaiškino, jog kratos susijusios su ikiteisminiu tyrimu, siekiant išsiaiškinti, kas ir kokiu tikslu rengė Vilniaus mokinių ekskursijas į Rusijos valdomas sukarintas stovyklas.

Paklaustas, ar asmenys, kurie vežė moksleivius į stovyklas, veikė organizuotoje grupėje, prokuroras tiesiai neatsakė. Anot jo, tai, kad dviejų skirtingų mokyklų moksleiviai buvo tuo pačiu metu vežami į tą pačią stovyklą, nėra sutapimas.

Direktoriai nekalti?

Vilniaus miesto savivaldybė buvi išplatinusi pareiškimą, kad krečiamų mokyklų direktoriai nėra susiję su skandalingomis ekskursijomis.

Sostinės meras Artūras Zuokas paaiškino, jog Vilniaus mokykloms nurodyta, kad planuojant ekskursijas į ne ES ir ne eurotalantinei erdvei priklausančias šalis turi būti suderinama su savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamentu.

A.Zuokas stebėjosi, kodėl VSD, turėjusi žinių apie nelegalias ekskursijas, nepranešė apie tai savivaldybei, kuri yra sostinės vidurinio ugdymo įstaigų steigėja.

Stovyklas globojo armija

Apie tai, kad Vilniaus Sofijos Kovalevskajos vidurinės mokyklos ir Vasilijaus Kačialovo gimnazijos moksleiviai nuolat vežami į Rusijos rengiamas sukarintas stovyklas buvo paskelbta spalio pradžioje.

Rusijos visuomeninės organizacijos „Tėvynės garbė“ Kirgizijoje surengtoje stovykloje dalyvavo dešimt moksleivių iš Vilniaus Sofijos Kovalevskajos mokyklos, Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnazijos. Teigiama, kad į Rusijos kariuomenės ir FSB (Rusijos federalinės saugumo tarnybos - red.) remiamas stovyklas važiavo ir kitų mokyklų mokiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.