Į kalėdinių eglučių parką savąją atnešė ir Buratinas

Druskininkuose Senųjų gydyklų parke Muzikinį fontaną, virtusį spindinčių srovių skulptūra, apsupo 29 kalėdinės žaliaskarės eglutės ir jų įspūdingos instaliacijos.

Druskininkuose - gražus eglučių parkas.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Druskininkuose - gražus eglučių parkas.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Dec 12, 2014, 7:30 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:24 AM

Savąją restorano „Čili Pica“ kolektyvas spėjo papuošti paskutinėmis minutėmis prieš jas įžiebiant pirmą kartą.

Ir dieną šis kalėdinių eglučių parkas vilioja mažus ir dideliu, bet ypatingu grožiu suspindi vakare įjungus kurorto gatvių ir aikščių apšvietimą.

Įmonių, įstaigų, visuomeninių organizacijų, mokyklų kolektyvai stengėsi kuo įdomiau papuošti savo eglutę, nes kurorto gyventojai ir svečiai vėl rinks originaliausią.

Užpernai iš 12 eglučių šį titulą laimėjo sukurta vandens parko, o pernai, nurungusi 20 varžovių, – bendrovės „Šventė Jums“.

„Šįkart mums vandeninės ledinės eglės idėją pasiūlė menininkų pora Vilija Lastovskaitė ir Alfonsas Vaura. Norėjome ledinės, bet tokiai sukurti tinkamas laikas tik sausio pabaigoje. Vandeninei žiema nepalankus metas“, – teigė Sveikatingumo ir poilsio centro AQUA, anksčiau vadinto Vandens parku, rinkodaros ir pardavimų vadovė Jūratė Vaitkevičiūtė.

Druskininkų vietos veiklos grupės ir visų kaimiškųjų bendruomenių žaliaskarė aukščiausia, nes ją iškėlęs ant rankų laiko beveik penkių metrų ūgio Buratinas.

Jį atgabeno iš Viečiūnų, kur ši medinė skulptūra saugo seniūnijos pastatą, o Kalėdų ir Naujųjų metų pirmą kartą sulauks Druskininkuose.

Tokiai šventinei misijai jis buvo pasirinktas todėl, kad medinukas simbolizuoja nuoširdų kaimo žmonių darbštumą, kuris, kaip pasakoje apie Buratiną, net iš medinės pliauskos padeda sukurti labai gražius dalykus.

Eglučių parke ne visos stovi ant žemės. Buratinui dydžiu nenusileidžia ir ore pakabinta asociacijos Druskininkų klubas natūrali žaliaskarė, po kuria palindus ir tris kartus apsisukus bet koks noras išsipildo. O įsimylėjėlių karštas bučinys virsta amžina meile.

Žaisliukus jai siuvo ir kūrė iš medžio „Atgimimo“ mokyklos moksleiviai. Jiems už tokią pagalbą Druskininkų klubas atsidėkos kelione į Vilnių ir Valdovų rūmus.

Kiekviena iš 29 eglučių originali.

Vieni kolektyvai stengėsi kuo gražiau papuošti natūralias, o kiti kūrė instaliacijas iš medžio, popieriaus, kartono, plastiko ir net guminių padangų.

Kalėdinio eglučių parko atidarymo metu meras Ričardas Malinauskas padėkojo visiems, prisidėjusiems prie šventinės nuotaikos kūrimo kurorte.

Ją dovanoja ir daugiau kaip dešimtmetį puošiama ta pati prie AQUA parko kasmet paauganti ir jau 29 metrus pasiekusi eglė, tikriausiai didžiausia visoje Lietuvoje kalėdinė eglutė.

O šalia jos prakartėlėje – 18 kvadratinių metrų tvartelyje kartu su Šventąja Šeima ir Trim Karaliais, sukurtais skulptorių Antano Česnulio ir Gintauto Akstino, vėl atgimstančio Kalėdų stebuklo laukia ir dvi gyvos avys su asiliuku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?