Palangoje audra smėliu užpustė tilto pradžią

Sekmadienį po pietų pajūryje nušvitus saulei po Palangą pasivaikščioti

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2014-12-14 15:44, atnaujinta 2018-01-19 05:10

Praėjusį šeštadienį pajūryje siautusios audros padarinius Palangoje likvidavę kurorto komunalininkai labiausiai nerimavo dėl paplūdimio kopų.

Audrų metu aukštai pakilusios bangos ankstesniais metais pasiekdavo kopas ir į jūrą nuplaudavo tūkstančius kubinių metrų pliažo smėlio.

Tačiau prieš keletą metų iš jūros dugno atgabentu smėliu papildyti ir statesni krantai šią audrą atlaikė. Priešingai, bangos smėlį plovė į krantą, o stiprus vėjas pliaže supustė smėlio kalvas. Po smėliu buvo palaidoti visi į jūrą vedantys mediniai takai.

Palangos komunalininkams nuo smėlio teko vaduoti Jūratės ir Kastyčio aikštę, kurioje buvo pripustyta keletą kubinių metrų smėlio.

Po smėliu atsidūrė jūros tilto laiptai. Abipus tilto paplūdimyje išaugo naujos kopos, nuo kurių smėliu buvo užpustyta tilto pradžia. Pro nemažą smėlio krūvą žmonės ant tilto praeidavo tik prie turėklų prakastu siauru takeliu.

„Pirmadienį, visiškai nurimus vėjui imsimės darbų prie tilto. Reikės nukasti tilto laiptus ir toliau į paplūdimį nustumti abipus tilto suformuotas aukštas smėlio krūvas, nuo kurių, pakilus vėjui, nuolat užpustomas tiltas“, – pasakojo bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ direktoriaus pavaduotojas Steponas Šeputis.

Anot jo, daugiau audra didesnių bėdų kurorte nepridarė. Kaip visuomet, pakilus stipresniam vėjui, išvirto porą medžių, J.Basanavičiaus gatvėje audra nuguldė vieną kitą Kalėdų alėjos eglutę. Vėjo gūsiai ant medžių ir stulpų padraskė kalėdinius papuošimus.

Didžiausią išdaigą vėjas komunalininkams iškrėtė į gatves išstumdęs ir išvartęs šiukšlių konteinerius.

„Sekmadienį iki pietų viską buvome sutvarkę. Važiuodami mieste žmonės neturėjo suprasti, kad pajūryje iš viso buvo audra“, – sakė S.Šeputis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.