Pirmadienis Jonavoje: tėvai vaikų vienų neišleido iš namų

„Iš ryto – daugybė mašinų. Ir tėvai, už rankos vedantys vaikus į mokyklą. Tokį vaizdą išvydau šį rytą“, – jonavoszinios.lt sakė Jonavos J.Vareikio progimnazijos direktorė Olga Mediekšė.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

Dec 15, 2014, 3:29 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 3:46 AM

Po to, kai visą Lietuvą sukrėtė kraupus Jonavoje įvykdytas nusikaltimas, jonaviškiai baiminasi dėl savo vaikų.

Praėjusį penktadienį išžaginta dešimties metų mergaitė, o įtariamasis kol kas nesulaikytas. Nors Jonavos ir Kauno policijos pareigūnai dirbo visą savaitgalį ir naktimis, įtariamojo pedofilo sulaikyti iki šiol nepavyko.

Pasak J.Vareikio progimnazijos direktorės O.Mediekšės, žinia apie nusikaltimą juos pasiekė penktadienį.

„Mes kaip tik važiavome į buvusio mokyklos direktoriaus laidotuves. Ir staiga – ta žinia. Manau, kad tėvai šiandien vaikus ne tik palydėjo į mokyklą, tačiau po pamokų juos ir pasiims. Žmonės bijo“, – sakė O.Mediekšė.

Policijos pareigūnai peržiūrėjo ir mokyklos kamerų užfiksuotą vaizdo medžiagą. „Manau, kad ne tik mūsų mokyklos vaizdo medžiagą peržiūrėjo, bet ir kitų mokyklų“, – sakė O.Mediekšė.

Pasak O.Mediekšės, mokykloje vaikai yra saugūs, mat vykstant pamokoms įstaiga visada būna užrakinta ir joks pašalinis žmogus ateiti negali.

Jonavos pradinės mokyklos direktorė Birutė Prasauskienė sako, kad ir penktadienį, ir pirmadienį vaikai buvo įspėti, kad nebendrautų su jokiais nepažįstamais žmonėmis ir po pamokų eitų tiesiai į namus.

„Juk vienos mūsų auklėtinės močiutė išgelbėjo tą mergaitę, kurią vyras buvo užkalbinęs dieną prieš tai. Ir mes jau penktadienį paskleidėme žinią, kad vaikai būtų atsargūs.

Šiandien pati vaikščiojau per klases, apie saugumą vaikai buvo informuojami ir per mikrofonus prieš pamokas“, – sakė B.Prasauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.