Įvyko 2-asis Tarptautinio bakalaureato moksleivių sambūris

Šiuo metu penkiose Lietuvos mokyklose 11-12 klasių moksleiviai gali mokytis pagal plačiai pasaulyje pripažįstamą ir itin palankiai universitetų vertinamą Tarptautinio bakalaureato diplomo programą (TB DP).

Lietuvos Tarptautinio Bakalaureato mokyklų sambūris šiemet persikėlė į Vilnių.<br>lrytas.lt nuotr.
Lietuvos Tarptautinio Bakalaureato mokyklų sambūris šiemet persikėlė į Vilnių.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Emilė Radytė

2014-12-16 11:20, atnaujinta 2018-01-19 02:13

Ši programa dėstoma anglų kalba dviejose Vilniaus mokyklose (Tarptautinėje Amerikos mokykloje Vilniuje (AISV) ir Vilniaus Licėjuje), Šiaulių Didždvario, Kauno jėzuitų ir Tauragės „Versmės“ gimnazijose. Praėjusiais metais vyko pirmasis Kauno jėzuitų gimnazijos moksleivių inicijuotas Lietuvos Tarptautinio Bakalaureato mokyklų sambūris, kuris šiemet persikėlė į Vilnių.

Tarptautinė Amerikos mokykla Vilniuje, gruodžio 13-14 dienomis priėmusi apie 40 sambūrio dalyvių, yra viena iš trijų praėjusiais metais Tarptautinio Bakalaureato programą pradėjusių mokyklų (kartu su Kauno jėzuitų ir Tauragės „Versmės“ gimnazijomis), šiemet išleisiančių pirmuosius TB diplomą gausiančius moksleivius.

Tokie suvažiavimai, mokytojų ir mokinių nuomone, padeda ne tik geriau suprasti programos esmę, bet ir leidžia palyginti, kaip programos įgyvendinamos įvairiose mokyklose, tobulinti ir populiarinti šią vis labiau pasaulyje plintančią mokymosi programą.

TB diplomo programos moksleiviai bei mokytojai turėjo galimybę giliau susipažinti ne tik su akademine programos dalimi, bet ir su neatsiejamais TB diplomo programos elementais - pažinimo teorija bei CAS (Kkūryba, fizinis aktyvumas, socialinis darbas).

Sambūrio metu moksleiviai dalyvavo įvairiose veiklose, dalinosi patirtimi – sėkmėmis bei iššūkiais, ruošė socialinės pagalbos projektus ir įsipareigojo juos įgyvendinti iki kitų metų sambūrio, sprendė pažinimo teorijos uždavinius, bendravo bei galėjo užduoti klausimus Lietuvoje TB programą baigusiems absolventams.

Viena iš renginio pranešėjų - TB absolventė Jovita Kalantaitė, priešingai nei dauguma jos bendraklasių, pasirinko studijas Lietuvoje ir įgijo Ekonomikos ir finansų bakalauro laipsnį Vilniaus universitete, o netrukus gaus VU apskaitos ir audito magistro laipsnį.

Šiuo metu finansų ir pirkimų direktore Tarptautinėje Amerikos mokykloje Vilniuje dirbanti Jovita nedvejodama pripažino, kad gyvenime labai svarbu stiprus pagrindas, kurį ji gavo besimokydama pagal TB diplomo programą.

„Mokydamasis pagal TB diplomo programą, turi galimybę įsigilinti į tau patinkančias dalykus, kurie bus aktualūs ateityje, esi skatinamas mokomas analizuoti ir taikyti žinias, o ne tik mintinai išmokti teoriją. Analitinis mąstymas, kurį man padėjo suformuoti ši programa, labai pravertė tiek studijuojant universitete, tiek karjeroje ir gyvenime“. Kitąmet TB Sambūris planuojamas Tauragėje. Jo metu bus vykdomi socialinio darbo projektai, lankant Tauragės vaikų ir senelių globos organizacijas.

„Savanorystė išskiria TB DP iš kitų mokymo programų, - pastebėjo AISV TB diplomo programos koordinatorius dr. M.Griggsas. - TBDP filosofija moko, kad paslauga kitam žmogui yra gyvenimo būdas: reikia nuolat padėti kitiems, o duoti kitam, vadinasi, daryti gera sau pačiam.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.