Šiaulių kūdikių namams – NATO karių ir policininkų dovanos

Ketvirtadienį Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namuose apsilankė NATO oro policijos misiją atliekančių kariškių, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų bei Aviacijos bazės karių lydimas Kalėdų Senelis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 18, 2014, 1:54 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 9:48 PM

Kanados, Portugalijos junginių kariai, Aviacijos bazės darbuotojai ir Šiaulių policininkai į kūdikių namus sunešė ne vieną maišą dovanų.

Po uniformuotų vyrų apsilankymo kūdikių namų salėje išaugo kalnas sauskelnių, o po čia papuošta eglute buvo sudėtos dėžės su drabužiais ir dovanomis.

Direktorė neslėpė dėkingumo

Kariškius ir jau antrus metus iš eilės prie Kalėdų dovanų akcijos prisijungusius Šiaulių policininkus priėmusi Šiaulių kūdikių namų direktorė Audronė Kardašienė neslėpė dėkingumo.

„Džiugu, kai į svečius ateina tavo šeimos nariai, o jūs ir esate mūsų šeimos nariai. Ačiū jums už sauskelnes, ačiū už dovanas, ačiū už vaikams suteikta džiaugsmą, ačiū už tai, kad čia lankotės“, – įteikdama rašytines padėkas kariams ir policininkams padėkojo A.Kardašienė.

Kariškiai ir policininkai į kūdikiu namus atvežė per du šimtus sauskelnių pakuočių, daug įvairių drabužių, žaislų, saldainių.

Dalis dovanų buvo surinkta, kita dalis nupirkta iš šiai akcijai paaukotų pinigų. Kariškiai ir policininkai kūdikių namams surinko per septynis tūkstančius litų.

Dovanas priėmusi A.Kardašienė džiaugėsi, kad kariškiai dovanėlių ir saldainių įteikė kiekvienam mažyliui.

Džiugino ir dovanomis, ir dėmesiu

„Čia augantiems vaikams labiausia trūksta mamų, kurios ateitų pas mus, ir šeimų, kurios norėtų mažylius įsivaikinti.

Mažam vaikui svarbu augti sočiai šiltai ir sausai. Bet ne mažiau vaikui svarbu ir suaugusiųjų dėmesys.

Tai kad Kalėdų Senelio lydimi kariai prieis prie kiekvieno vaiko ir jam padovanos dovanėlę yra labai svarbu tam mažyliui“, – sakė A.Kardašienė.

Kanados junginio kariai kartu su dovanomis į Šiaulių kūdikių namų atnešė ir didžiulį paveikslą, kuriame pavaizduoti jų naikintuvai.

Dovanos du šešiaviečius vežimus

Paveikslą kariai pažadėjo įrėminti ir pakabinti namų darbuotojų nurodytoje vietoje. Į kūdikių namus iš Kanados keliauja ir dar viena dovana – du šešiaviečiai vežimai.

„Džiaugiuosi, kad galėjome suteikti vaikams šilumos, kurios jiems galbūt trūko. Tos šypsenos ir tie jausmai, kurie buvo suteikti per tą keturių mėnesių laikotarpį, mums grįžo su kaupu.

Mes susidraugavome su vaikais ir tapome šių namų nariais“, – sakė Kanados junginio vadas pulkininkas leitenantas Davidas Pletzas.

„Pirmiausia esame kariai, kurių misija – apsaugoti oro erdvę. Bet kita mūsų misija buvo dalyvauti šioje labdaroje ir duoti vaikams viską, ką mes galime geriausio.

Ačiū už suteiktą galimybę dalyvauti šioje akcijoje, nes tai geras jausmas“, – savo kolegai antrino Portugalijos junginio vadas pulkininkas leitenantas Francisco Dionisio.

Globos namuose auga 62 mažyliai

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas sakė, kad sunku žiūrėti į likimo nuskriaustus vaikus.

„Bet reikia pasidžiaugti, jog galėjome prisidėti prie to, kad šie vaikai pajaus, jog yra Kalėdos, yra šventė, yra Kalėdų Senelis“, – sakė R.Bobinas.

Į Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namus patenka tėvų globos netekę vaikai nuo gimimo iki šešerių metų amžiaus. Dabar šioje globos įstaigoje auga 62 mažyliai.

Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namus nuolat lanko tiek NATO misiją atliekantys, tiek ir Lietuvos kariškiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?