Darbo partijos milijonieriui sekasi

Raseinių tarybos narys Valdemaras Jacikas galėtų pretenduoti į metų laimės kūdikio titulą. Darbo partijos nariui pavyko į savo įmonės sąskaitą nukreipti pinigų upelį iš Žemės ūkio ministerijai pavaldžios įstaigos.

V.Jaciko įmonei už patalpų nuomą bus atseikėta per 340 tūkstančių litų.<br>G.Šiupario nuotr.
V.Jaciko įmonei už patalpų nuomą bus atseikėta per 340 tūkstančių litų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

Dec 22, 2014, 6:29 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 4:19 PM

Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Raseinių skyrius dirbo rajono savivaldybei priklausančiose patalpose. Bet dabar pinigai plaukia į milijonieriui V.Jacikui priklausančios bendrovės „DIG Baltieji rūmai“ sąskaitą.

Tikinama, kad ankstesnės patalpos buvo pernelyg ankštos. Be to, jų neva skubiai prireikė pačiai savivaldybei, todėl ir buvo patyliukais sudaryta sutartis su šia įmone.

Pastato Dominikonų gatvėje antrajame aukšte esančios 240 kvadratinių metrų patalpos išnuomotos už ne vieną raseiniškį pribloškusią kainą – po 23,6 lito už kvadratinį metrą.

Raseiniuose nuoma užsiimantys verslininkai tokį įkainį pavadino iš svajonių srities, mat šio miesto centre pirmajame aukšte esančias komercines patalpas vargiai įmanoma išnuomoti ir už perpus mažesnę kainą.

Politiko žmonos Gražinos Jacikienės vadovaujamai įmonei per mėnesį iš mokesčių mokėtojų kišenės bus atseikėjama po 5700 litų, o iš viso per sutarties laikotarpį – daugiau kaip 340 tūkstančių litų.

Žemėtvarkininkai patalpas iš savivaldybės buvo gavę pagal panaudos sutartį, kitaip sakant, nuompinigių mokėti nereikėjo.

Konkurso naujoms patalpoms parinkti net nesuspėta paskelbti, nes visus aplenkė „DIG Baltieji rūmai“ – pateikė pasiūlymą išnuomoti patalpas.

„Įvertinus tai, kad dar iki pirkimo buvo gautas vienas komercinis pasiūlymas dėl patalpų nuomos, o jos iš esmės atitiko Nacionalinės žemės tarnybos Raseinių skyriaus poreikius, buvo priimtas sprendimas organizuoti nuomos konkursą neskelbiamų derybų būdu“, – paaiškino NŽT atstovė Aldona Jakavonienė.

Po tokios valdančiajai koalicijai priklausančio V.Jaciko sėkmės raseiniškių akys iškart nukrypo į žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės patarėją Algirdą Gricių.

Šis Darbo partijos veikėjas anksčiau dirbo Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju, o dabar yra nusitaikęs grįžti į mero postą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.