Varguolių pietus pašventinęs vyskupas kartu laužė kalėdaičius

Artėjančių švenčių dvelksmą pirmadienį spėjo pajusti ir Šiaulių vargšai.

Šiaulių vyskupas E.Bartulis vyskupas pašventino Šiaulių profesinio rengimo centro mokinių dalinamus kalėdaičius ir, palinkėjęs bėdžiams sočių pietų, kartu su jais pasimeldė.<br>R.Vitkaus nuotr.
Šiaulių vyskupas E.Bartulis vyskupas pašventino Šiaulių profesinio rengimo centro mokinių dalinamus kalėdaičius ir, palinkėjęs bėdžiams sočių pietų, kartu su jais pasimeldė.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 22, 2014, 2:18 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 2:14 PM

Popietę į Šiaulių socialinių paslaugų centro paramos tarnybos valgyklą pietauti susirinkusius bėdžius pasitiko Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis ir Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai.

Pas varguolis ne tuščiomis atėję mokiniai išdėliojo ant stalų pačių keptų kūčiukų, o į valgyklą suėjus žmonėms – išdalino ir profesinio rengimo centre iškeptus kalėdaičius.

Šios kuklios vaišės praskaidrino pietauti susirinkusių bėdžių nuotaiką. Be dovanų gautų kūčiukų bei kalėdaičių varguoliams buvo patiekta gavo įprastinė pietų porcija.

Už kiekvieno žmogaus maitinimui skirtus 1,35 litų valgyklos virėjos išvirė po lėkštę makaronų košės, kurią patiekė su mieliniu blynu ir riekele duonos. Pietus varguoliai galėjo užsigerti arbata.

Valgykloje apsilankęs Šiaulių vyskupas E.Bartulis čia valgančius nepasiturinčius šiauliečius pasveikino su artėjančiomis šventėmis.

Po to vyskupas pašventino Šiaulių profesinio rengimo centro mokinių dalinamus kalėdaičius ir, palinkėjęs bėdžiams sočių pietų, kartu su jais pasimeldė.

Šiaulių socialinių paslaugų centro paramos tarnybos valgykloje kasdien pietauja apie 80 nepasiturinčių šiauliečių.

Daug sotesni pietūs šių varguolių laukia antradienį.

Už vieno žmogaus šventiniams pietums skirtus 3,75 lito virėjos sakė išvirsiančios barščių sriubos, patieks silkės file su daržovėmis ir keptą jūros lydeką su bulvių koše. Vargšams tai pat duos kūčiukų ir kisieliaus.

Į Šiaulių socialinių paslaugų centro paramos tarnybos valgyklą Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai atnešė apie 7 kilogramus savo pačių keptų kūčiukų.

Dar tiek pat kūčiukų vakare mokiniai nuneš ir į Šiaulių nakvynės namus.

Paramos tarnybos valgykloje besimaitinantiems ir nakvynės namų gyvenantiems bėdžiams Šiaulių profesinio rengimo centro mokiniai išdalins 300 čia iškeptų kalėdaičių.

Į

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.