Nauja Seimo kanclerė: „Suprantu, kad atsakomybė – milžiniška“

Seimo kanclere paskirta buvusi Seimo Audito komiteto biuro vedėja Daiva Raudonienė.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 23, 2014, 10:35 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 12:20 PM

Antradienį už šią Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės pasiūlytą kandidatūrą balsavo 111 Seimo narių, niekas nebuvo prieš, 1 parlamentaras susilaikė. 

„Esu nustebinta tokio didelio palaikymo. Tikėjausi palaikymo, bet ne tokio. Iš anksto tokio rezultato nebuvo galima numatyti“, – stebėjosi milžiniškos parlamentarų paramos paskutinę rudens sesiją sulaukusi naujoji Seimo kanceliarijos vadovė.

Anot D.Raudonienės, toks palaikymas įpareigoja dar labiau stengtis. „Suprantu, kad atsakomybė laukia milžiniška“, – portalui lrytas.lt sakė Seimo Audito komiteto, kuriam yra vadovavusi ir L.Graužinienė, biuro vadovė. Kalbėdama apie būsimus darbus naujoji Seimo kanceliarijos vadovė pabrėžė, kad būtina siekti jos darbuotojus labiau motyvuoti bendram, komandiniam darbui. „To dabar labai trūksta. Kiekvienas dirba sau, pagal jo pareigybės aprašyme numatytas funkcijas, o ne Seimui ar Lietuvai“, – kalbėjo D.Raudonienė, tačiau kol kas nežadėjo jokių esminių kadrų ar kitokių pokyčių.

Prieš balsavimą vykusiuose susitikimuose su Seimo frakcijomis D.Raudonienė aiškino išgirdusi priekaištų, kad kanceliarija ne visuomet yra pasirengusi dirbti parlamentui. „Taip pat norisi, kad tai nebūtų vien tik procesas“, – sakė naujai paskirta Seimo kanceliarijos vadovė. D.Raudonienė vadovaus Seimo kanceliarijai 5 metus.

Kaip primena ELTA, pasibaigus kadencijai Seimas atleido Joną Milerių iš Seimo kanclerio pareigų. Jis baigė darbą lapkričio 5 d.

Kaip numato Seimo statutas, Seimo kancleris yra Seimui bei Seimo valdybai atsakingas ir atskaitingas valstybės tarnautojas – įstaigos vadovas.

Seimo kanclerį įstatymų nustatyta tvarka 5 metams skiria ir iš pareigų atleidžia Seimas Seimo pirmininko siūlymu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: rugsėjį startuos dronų valdymo kursai