Besikeičianti Lietuva Kūčių vakarienės tradicijos neatsisako

Kokias Kūčių stalo tradicijas puoselėjate savo šeimoje? Ar ant jūsų stalo dedama 12 patiekalų? Ar dalijatės kalėdaičiais? Ar nusižengiate tradicijoms ir Kūčių vakarą neatsisakote mėsos? Tokius klausimus naujienų portalo lrytas.lt užsakymu apklausos dalyviams pateikė bendrovė Rinkos tyrimo centras.

Kūčiukai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kūčiukai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 24, 2014, 10:45 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 9:20 AM

Dauguma apklausos dalyvių teigė, kad puoselėja 12 Kūčių stalo patiekalų tradicijas. Tai patvirtino 85 proc. apklaustųjų. Prie Kūčių stalo kalėdaičiais dalijasi 81,6 proc. lietuvių. Kiek mažiau respondentų (75,9 proc.) nurodė, kad Kūčių vakarą nevalgo jokios mėsos, išskyrus žuvį.

Daugiau kaip pusė ( 54,1 proc.) apklausos dalyvių teigia, kad pavalgę Kūčių stalo nenurenka. Valgius palieka ant stalo per naktį šeimos narių vėlėms.

Šiek tiek mažiau net trečdalis lietuvių prieš dengdami Kūčių stalą po staltiese pakloja šieno. 24 proc. apklausos dalyvių po Kūčių vakarienės eina į Piemenėlių mišias.

Bendrovė Rinkos tyrimo centras apklausą vykdė pasitekusi  „Bell partners“ aktyvių interneto vartotojų grupę. Iš viso apklausoje dalyvavo 513 respondentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.