Koncertas pradžiugino ir medikus, ir pacientus

Respublikinės Kauno ligoninės pacientams trečiadienį koncertavo prieš penkerius metus nedideliame Italijos miestelyje užgimęs žavus smuiko ir fortepijono duetas. Pripažinimo sulaukusi smuikininkė Justina Auškelytė ir savo šalyje aktyviai koncertuojantis italų pianistas Cesare Pezzi ligoninės pacientams bei medikams atliko žinomus klasikos kūrinius. Savo programa menininkai Lietuvos ligoninėse besigydančius pacientus džiugino pirmą kartą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 7, 2015, 4:56 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:11 PM

„Džiaugiuosi, jog mūsų ligoninėje pacientams koncertuoja tikri muzikos profesionalai, muzikinio pasaulio elitas, kuris dalinasi savo talentu su sergančiaisiais. Muzika pacientams neretai suteikia ypatingai daug gerų emocijų. Neveltui juk gydytojai siekdami padėti ligoniui pasitelkia ir muzikos terapiją“, - kalbėjo Respublikinės Kauno ligoninės generalinis direktorius doc. dr. Linas Vitkus.

Justina Auškelytė ir Cesare Pezzi pacientams ir gydytojams padovanojo trijų klasikinės muzikos karalių – Johanno Sebastiano Bacho, Liudvigo van Bethoveno ir Johanno Bramso muzikos koncertą. Koncerto metu atlikti gerai žinomi šių kompozitorių kūriniai, suteikė galimybę sergantiesiems pasimėgauti spalvingu nuotaikų žaismu ir žėrinčiais smuiko ir fortepijono garsais.

Koncerto ligoninėje iniciatorius Kastytis Masalskas pasakojo, kad į renginį gausiai rinkosi tiek medikai, tiek pacientai.

„Susidomėjimas koncertu buvo didžiulis. Neišsivertėme be papildomų kėdžių, o kiekvieną kūrinį palydėjo gausios ovacijos. Visada smagu, kai ligoninėje vyksta renginys, kuris apjungia gydytojus ir pacientus. Džiugu, kad jauni ir talentingi atlikėjai randa laiko pasidalinti muzika, šiluma ir nuoširdumu su tais, kuriems pasiekti koncertų sales kartais yra sudėtinga. Tikiuosi, ateityje tokių gerumu spinduliuojančių renginių ligoninėje tik daugės”, - po koncerto kalbėjo Respublikinės Kauno ligoninės direktorius valdymui K. Masalskas.

Dar mokydamasi mokykloje Justina Auškelytė kas antrą mėnesį autobusu keliaudavo į Italiją, kur privačiose smuiko pamokose tobulindavo savo smuikavimo gebėjimus. Begalinis noras tobulėti ir meilė muzikai pateisino lūkesčius ir atvedė menininkę prie įspūdingų pasiekimų.

Laimėjimus, pelnytus 16-oje tarptautinių ir respublikinių konkursų, 2013-aisiais vainikavo sėkmingas pasirodymas Niujorke, kurio metu Justina buvo atrinkta studijuoti vienoje žymiausių pasaulyje aukštųjų meno mokyklų – Džiulijardo mokykloje (The Juilliard School).

Siekianti muzikos magistro laipsnio Justina yra vienintelė šiuo metu Džiulijardo mokykloje studijuojanti lietuvė. Apdovanota Lietuvos Respublikos prezidentų Valdo Adamkaus ir Dalios Grybauskaitės padėkos raštais už muzikinius nuopelnus Lietuvai, smuikininkė jau spėjo čia sulaukti pripažinimo: Justina kviečiama koncertuoti didžiosiose Lietuvos koncertų scenose, jos koncertus transliuoja Lietuvos radijas ir televizija, ji griežia solo su pagrindiniais Lietuvos orkestrais bei dalyvauja svarbiausiuose muzikos festivaliuose.

"Išskirtinio jautrumo pianistas su gaivaus ir natūralaus pianizmo pojūčiu“, – taip jauną perspektyvų italų pianistą apibūdina italų fortepijono legenda Maria Tipo, tikinti Cesare esant vienu iš įdomesnių šio laikmečio fortepijoninės muzikos talentų. Gimęs 1989 metais Ravenoje jis nuo mažens pradėjo mokytis skambinti fortepijonu ir jau šešerių pasirodė scenoje, o 2014 metais, su pagyrimu baigęs Florencijos Cherubini konservatoriją, įgijo fortepijono atlikėjo magistro laipsnį.

Pianistas yra koncertavęs įvairiuose festivaliuose Italijoje ir užsienyje, yra kviečiamas koncertuoti solo su Italijos simfoniniais ir kameriniais orkestrais ir bendradarbiauti su žymiais šių dienų muzikantais.

Jo atliekamą fortepijoninę muziką transliuoja Italijos televizija, Vatikano bei Lietuvos nacionalininis radijas. Ypatingai svarbią vietą jo muzikinėje karjeroje užima kamerinė muzika. Nuo 2006 metų jaunasis talentas koncertuoja su įvairias kameriniais ansambliais, yra pelnęs prestižinį Vittorio Chiarappa apdovanojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.