Į Rusiją išvykstantis R.Motuzas nesitiki santykių atšilimo

Lietuvos ambasadorius Rusijoje

Anot R.Motuzo, ekonominiai ryšiai su Rusija nepaisant embargo kai kuriems produktams yra intensyvūs.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Anot R.Motuzo, ekonominiai ryšiai su Rusija nepaisant embargo kai kuriems produktams yra intensyvūs.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 9, 2015, 11:59 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 2:07 PM

Skiriamuosius raštus iš prezidentės Dalios Grybauskaitės penktadienį priėmęs R.Motuzas žurnalistams sakė, kad svarbi jo daro dalis bus ekonominių klausimų sprendimas. Šioje srityje jam gelbės ir naujas diplomatas - nuo vasario paskirtas muitinės atašė Rymantas Budgenas.

„Šiandien turbūt apie atšilimą anksti kalbėti, mes apie tai nekalbame, kadangi tai priklauso ne tik nuo Lietuvos, priklauso ir nuo bendro konteksto: ne tik nuo Rusijos ir Lietuvos, bet ir nuo Europos Sąjungos valstybių pozicijos ir bendros situacijos“, - sakė R.Motuzas.

Anot jo, ekonominiai ryšiai su Rusija nepaisant embargo kai kuriems produktams yra intensyvūs.

„Pramonininkų konfederacija atvirkščiai sako, kad šiuo metu netgi eksportas į Rusiją yra išaugęs. Tai yra irgi tam tikra tendencija, kad Rusija perka tų prekių - metalų ar popieriaus ir kitų galbūt daugiau, tai gal yra susiję ir su rublio kurso kėlimu, tam tikrų atsargų kaupimu“, - dėstė R.Motuzas.

Jis sakė į Rusiją išvykstantis nuo sausio 20 dienos, tačiau dar nežinantis, kada susitiks su prezidentu Vladimiru Putinu ir jam įteiks skiriamuosius raštus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.