Žmonių pasaulio bobausiai ir jų barakudos

Kokia skriaudžiama silpnoji lytis! Kaip tie niekšai vargšes muša ir prievartauja! Kiek planetoje priviso visokio gelbėjimo organizacijų! Kokie tie patinai drąsūs, stiprūs, vikrūs ir negailestingi! Kuiliai - gyvuliai! Ir statistika kokia baisi - siaubas!

Daugiau nuotraukų (1)

Algimantas Rusteika

Jan 9, 2015, 6:40 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 2:57 PM

Tai gerai žinoma visiems. Nuo apsiseilėjusio darželinuko iki signataro su trupiniuota barzda. Atlantai spaudos lankų ir terabaitai graudulingų tekstų. Milijonai rezultatų paieškos motoruose. Milijardai išmokėtų honorarų ir patyliukais pasidalintos rėmėjų labdaros.

Ištisi kvartalai už skausmo gvildenimą susiręstų kotedžiukų. Kuriuose madingų feministinių paklodžių autoriai smagiai sau engia savas moteriškes.

Ramiau. Niekas nesirengia dėl kraupaus vyrų brutalumo prieštarauti. Ne todėl, kad tulžingos feministės užgraužtų ar tarpplanetinės teisių lygybės smogikai atimtų kompą su tavo nebepalaikomu, bet vis tiek atnaujinamu XP. Nes tai tikra tiesa. Tačiau ne visa.

Yra ir skriaudžiama vyrų rūšis. Kurie ne mažiau nusipelno pagailėjimo ašarų ir atjautos. Tai ne tie nusibodę gaidžiai zonose. Tai laisvi gimę, tvarkingai apsirėdę, įstatymus gerbiantys tipai. Dažnai pasitaiko solidūs, važinėjantys blizgiais ir dideliais auto. Jų aplink kirbėte kirba. Kiekvienas žinom bent po kelis. BOBAUSIAI.

Grybų pasaulio BOBAUSIAI kaip ir nuodingi. Sukelia vidurių išsiveržimus. Audras nervų sistemoje. Pavasariniai. Praktiškai visi sveiki, neturi kirmėlių. Randi, pamatęs iš samanų kyšančią susiraukšlėjusią galvutę. Skanūs. Tik reikia užkaitinti ir nupilti skystį. Nusipenėję žolininkės iš kioskelių sako, kad pilni magiškų gydomųjų galių. Portalų antraštininkai irgi patvirtina – sveikatos šaltinis.

Žmonių pasaulio BOBAUSIAI kaip ir naudingi. Dygsta ištisus metus. Gelbsti pilietinę visuomenę nuo raganų. Sutvarko šeimose užkietėjimų išsiveržimus ir nervų audras. Neskanūs, bet kam tas rūpi? Užtat praverčia socialinio pavydo ir visokiausios atskirties profilaktikai. Anot teisių aktyvistų, BOBAUSIS - modernaus vyriškio idealas. Nors patys jie ir už labiausiai numylėtas vertybes nesutinktų tokiais minutėlei patapti.

BOBAUSIS yra jėga. Perspektyvus BOBAUSIS - svajonių jaunikis. Ir seksualumu varvančioms BARAKUDOMS, ir belytėms spuoguotoms matronoms. Ką jau bekalbėt apie kvaištelėjusias skelbimų portalų senbuves. Surenkamas plastikinis vyras, susimontuosit kokį tik norit. Didelio mokėjimo čia nereikia. Išmoksti in action, kaip išsilyginti kelnes. Populiariausi modeliai keičiasi priklausomai nuo mados. Bet visi turi privalomas virvutes prie galūnių.

Su potencialiais BOBAUSIAIS reikia kantriai dirbti iš pat pradžių. Visus dėl tavęs nealpstančius šalinti nedelsiant, dar lervos stadijoje. Likusiems kuo ilgiau rodyti iš toli saldainį, bet neduoti. Kol kandidatas pasiekia erotinio išprotėjimo everestus. Dresuojant skatinti nedideliais skanėstais. Bet tik už konkretų rezultatą. Gerai pasitarnauja romantinė literatūra, poezija ir kitos nesąmonės.

Iki vedybų galimi įvairūs triukai su jūros kiaulytėmis. Skirti parodymui, kokios jos angelai. Ir kokie jie niekšai, kuriems tik viena galvoje. Amžinajai, prigimtinei lytinei kaltei suformuoti. Kuri atperkama klusnumu meilės pakuotėje. Nes baigiasi ikilytika ir lytika. Po altoriaus prasideda didžioji politika.

Pirminėje stadijoje BARAKUDA visada susiduria su problema. Nes BOBAUSIAI visada turi MAMYTĘ. Kuri rūpinasi mažyliu iki žilos galvos. Hibridinis amazonių karas kartais tęsiasi ilgai, bet BARAKUDA paprastai laimi. Nes turi pataluose nuginkluojantį ginklą. Ir yra visada šalia. Žiūrint TV bachanalijas laiko rankoje pultelį. O kas laiko TV pultelį, tas juk visada galva. Toliau - lengviau.

Lieka BOBAUSIO draugai, giminės ir kiti virusai. Jis ir pats juos palengva trina vardan tos. Reikia tik sumaniai paspartinti. Tačiau kartais atsiranda nepageidaujamos įtakos ir tenka operuoti. Bet BOBAUSIS jau būna pripratęs, paruoštas ir apsieinama be anestezijos. Dar geriau. Tada BOBAUSIO draugą ar giminaitį padarai skausmu, kurį sunaikinus ištinka palengvėjimo džiaugsmas. Ir jau gali sau viešpatauti.

Būna ir užsispyrusių BOBAUSIŲ, kurie ilgai spurda ir vis žiūri į voljero duris. Kartais net bando savarankiškai mąstyti. Šniukštinėja, kaip gyvena kiti. Tokiems geriausias metodas – leisti pasilakstyti. Trumpam. Staiga, labai netikėtai smulkų ir vidutinį niekšelį pagauti. Priversti atgailauti iki senatvinis marazmas nutrauks kaltės kančias. Tai išsprendžia viską. Net pavadėlio nebereikia.

Nelaimingi BOBAUSIAI kartais suvokia savo padėtį, iš kurios nebegali ištrūkti. Puola žemyn galva į alkoholizmą (tai blogai) ar darboholizmą (tai gerai). Retkarčiais surengia tylėjimo akcijas ar šeimyninius streikus, kurie be vargo numalšinami. Gauna nuolaidų ir laisvės trupinėlių. Nereikšminguose reikaluose, aišku. Tačiau džiaugiasi laimėjimais ir palatose ilgam stoja ramybė. Iki kito priepuolio ar pilnaties.

Laimingieji BOBAUSIAI nieko nebesuvokia. Jų pasaulis šiltas ir jaukus, sprendimai paprasti ir aiškūs. Reikia tik laiku pasiklausti. Protestų nebūna, dominuoja pasitenkinimas savimi ir visata. Mato viską, išskyrus savo grandines. Visiškas įsijautimas į vaidmenį ir nebegalėjimas išsijausti. Juos visi laiko nuliais. Ir visi myli.

Juk tikrai susitikot. BOBAUSIS - sveikas, drūtas, pasisekęs diedas, kurį matot kasdien. Neretai ir vyresnybės numylėtas. Kartais koks nors siauras, bet gilus specialistas. Turi nepajudinamą, teisingiausią pasaulyje nuomonę bet kokiu klausimu. Tokią, kokią reikia. Net apie tai, apie ką neturi žalio supratimo.

Ir neturi jokios nuomonės asmeniniu klausimu. Tokiu, kuris susijęs bent su mažiausia rizika ar visuomeniškai reikšmingais dalykais. Kada reikia prisidėti savo veikimu ar, neduok Dieve, pinigais. Jam tada visada reikia pagalvoti. Ir pagalvoja. Tai trunka paprastai vieną naktį. Ramus ir tvirtas grįžta kitą rytą su nepajudinama ir tvirta nuomone. BARAKUDOS nuomone. Kuri visada tokia pati. Nesikišk, kur nereikia. Elkis, kaip patogiau. Būk kaip visi. Daryk kaip naudinga. Spjauk ant visų ir visko. Galvok tik apie mus (mane). Apie mūsų (mano) ateitį. Tyliai sužinok vyresniųjų norus ir garsiai jiems pritark. Piktinkis tuo, kas jiems nepatinka. Džiaugsmingai liaupsink tai, kas jiems patinka. Būk negailestingas, kai reikia. Draugauk su jų draugais. Spjaudyk į jų priešų veidus. Krizenk iš jų laidomų juokelių. Tapk vienu iš jų.

Tik nepulkit su tais savo moralais - negražu, nevyriška... Užtat naudinga ir protinga. Kas gyventi moka - visi taip gyveno ir gyvena. Tik dar ne pro šalį išmokt maskuotės. Darbe, draugijoje, feisbuke, pobūvyje – visur. Koks tu veiklus, principingas ir pozityvus kovotojas.

Talentingai apsimetęs atrodai gražiai, esi trupėje gerbiamas. Svarbiausia – būti su dauguma visur ir visada. BOBAUSIAI tą gerai moka. Jie čia visada ryžtingai pirmauja. Nuolat kovoja savo mažus karus. Tokius, kur iš anksto žinomi nugalėtojai.

BARAKUDA ir BOBAUSIS - ideali pora. Amžinai laimingi. Nuo šypsenų plyšta žandai. Labai mėgsta rodytis. Prieš kameras dalinti visokiausias labdaras runkeliams ir nelaimėliams. Kastos lyderius pamatysi net aukštuomenės puslapiuose. Kad imtume norėti tokiais tapti. Bet geriau nesvajokit.

Nežinot, kiek jie savęs tam sumokėjo. Niekada tam nepasiryšit. Bet visada pavydėsit, nevykėliai. BOBAUSIS su kokiu nors padažu – dažnos moters svajonių projekto dalis. Archetipas, besislapstantis motinystės instinkto genų brūzgynuose.

Kuri gi kartais nenorėtų paklusnaus, visiškai valdomo, įsimylėjusio iki ausų, mielo Furbio? Baisiausia, kad iš peties padirbėjus, tokį nesunkiai pavyksta pasigaminti. Ir čia prieštaravimas. Kai jau jį turi - staiga pasirodo atgrasus. Koks kvailas, nevyriškas, fu! Ir imi sau dairytis aplinkui. Tą alkaną žvilgsnį pastebi visi, išskyrus BOBAUSĮ.

Lygiai taip po vakarienės ir tūlas vyras pasiilgsta BOBAUSIO būties. Nes kas gi nenorėtų MAMYTĖS, kuri viską išspręstų, tavimi vis rūpintųsi, guostų ir atleistų kaltes? Bet MAMYTĖ turi viską, išskyrus BARAKUDOS papus ir sėdynę. Todėl, tapus BOBAUSIU, irgi kartais imama dairytis. Bet to alkano žvilgsnio nepastebi niekas, tik nuosava BARAKUDA. Nes į BOBAUSĮ niekas nežiūri. BOBAUSIS ir BARAKUDA – tragiški personažai. Rusų ir prancūzų klasikinio realizmo korifėjai iš jų nuotykių pragyveno ir maitino savo jauniklius. Kova dėl lyderystės šeimoje sena kaip pasaulis. O viską išsprendžiantys sadisto ir mazochistės (ir atvirkščiai) ar kitokie priešybių vienybės deriniai - retenybė. Todėl ši tema amžina. Publicistų ir jumoristų, psichiatrų ir gyvenimo būdo plepyklų duona kasdieninė. Gali sau skaniai komentuoti nepavargdamas.

Prie ruso buvo tokia gera praktika. Kiekvienas kritinis tekstas turėjo baigtis pastraipa „kaip su tuo kovoti?“. Arba kaltininkų išvardijimais.

Kad kiekvienam partiniam - idėjiniam asilui būtų suprantamai aišku. Ir čia problema – nieko negaliu jums pasakyt. Negi imsi save vardinti? BOBAUSIAI ir BARAKUDOS veisiasi kiekviename.

Svajonėse ir sapnuose visi jais pabuvom. Nes užaugę liekam dideliais vaikais. O vaikučiai visada nori mamytės, žaislų ir saldainių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.