Dėl skandalo postą praradęs G.Černiauskas konsultuos ministrę

Anot ministrės, ji iš viso turi 30 visuomeninių konsultantų.

Po minėto slapto įrašo paviešinimo G.Černiauskas atsistatydino iš viceministro pareigų.<br>lrytas.lt archyvo nuotrauka
Po minėto slapto įrašo paviešinimo G.Černiauskas atsistatydino iš viceministro pareigų.<br>lrytas.lt archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 12, 2015, 5:39 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 7:28 AM

Pati ministrė Rimantė Šalaševičiūtė BNS sakė, kad G.Černiauskas praėjusių metų pabaigoje įrašytas į tokių konsultantų sąrašą.

„Skandalas yra skandalas, tačiau visi žinovai, ekonomistai - kadangi jo sritis yra sveikatos ekonomika - jį įvardija kaip vieną geriausių šios srities specialistų“, - teigė ministrė, paklausta, ar ankstesnis G.Černiausko elgesys netrukdo jam būti konsultantu.

Anot ministrės, ji iš viso turi 30 visuomeninių konsultantų.

„Čia ne pareigos. Ministras yra sudaręs sąrašą įvairių sričių specialistų, kuriuos, esant poreikiui, gali pasikviesti, išklausyti patarimų pagal jų kompetenciją. Visuomeninis konsultantas jokio atlyginimo negauna, su juo neatsiskaitoma niekaip už patarimus“, - sakė R.Šalaševičiūtė.

Pernai spalį buvo paviešintas slapta darytas įrašas, kuriame tuomet dar viceministro pareigas ėjęs G.Černiauskas kalba su konkurso į Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadovo postą komisijos nariais.

Įraše G.Černiauskas piktinasi konkurso komisijos narių sprendimu didesnį balą skirti tuometinei sveikatos apsaugos ministrės patarėjai Norai Ribokienei, kuri ir laimėjo konkursą. Įraše jis leidžia suprasti, jog turėjo būti pasirinktas kitas kandidatas – socialdemokratė Vilija Vertelienė, to esą pageidavo premjeras Algirdas Butkevičius.

G.Černiauskas taip pat N.Ribokienę vadino necenzūriniais žodžiais.

Po minėto slapto įrašo paviešinimo G.Černiauskas atsistatydino iš viceministro pareigų.

Dėl buvusio sveikatos apsaugos ministro tyrimą atlieka teisėsauga.

Gruodžio pradžioje Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) pradėtas tyrimas dėl Sveikatos apsaugos ministerijos rengto konkurso į Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadovo postą. Į teisėsaugą dėl buvusio sveikatos apsaugos viceministro G.Černiausko ir premjero Algirdo Butkevičiaus elgesio per šį konkursą kreipėsi konservatorė Agnė Bilotaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.