Gimtinėje sveikstanti K.Prunskienė sulaukė svečių iš Kazachstano

Praėjus beveik trejiems metams po ištikusio insulto ekspremjerės Kazimiros Prunskienės sveikata – stabili, yra ir šiokių tokių poslinkių į priekį. Pasak dukters Rasos Vaitkienės, mama po truputį taisosi. „Po truputį kalba gerėja, nors toli gražu nėra taip, kaip anksčiau“, - pasakojo duktė.

Dėl silpnos K.Prunskienės sveikatos apdovanojimo ceremonija vyko ne ambasadoje, o jos tėviškėje Švenčionių rajone.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Dėl silpnos K.Prunskienės sveikatos apdovanojimo ceremonija vyko ne ambasadoje, o jos tėviškėje Švenčionių rajone.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

Jan 14, 2015, 12:52 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:24 AM

K.Prunskienė šiuo metu gyvena savo gimtinėje Švenčionių rajone pas sūnų Vaidotą. Jai nuolat reikalinga artimųjų pagalba – 71 m. moteris nevaldo dešiniosios rankos. „Tačiau gimtinėje jau pati aplinka ir grynas oras gydo“, - sakė R.Vaitkienė.

Sulaukė skambučio iš Kazachstano

Praėjusios šventės šeimai buvo ypač džiugios ir šviesios. Kitaip nei dvejais ankstesniais metais, K.Prunskienė jas sutiko ne gydymo įstaigoje – Maskvos Neurologijos moksliniame centre, o savo gimtinėje Švenčionių rajone kartu su vaikais ir anūkais. Per Šv. Kalėdas ten buvo susibūrusi gausi 18 žmonių kompanija.

Pati netikėčiausia kalėdinė dovana K.Prunskienei ir jos artimiesiems buvo skambutis telefonu iš tolimo Kazachstano prezidento administracijos.

Šv.Kalėdų dieną telefonu ją pasveikino Kazachstano Respublikos prezidento administracijos vadovas Nurlanas Nigmatulinas, informuodamas apie jai suteiktą aukštą šios šalies valstybinį apdovanojimą - antrojo laipsnio „Draugystės“ ordiną.

Šis garbingas apdovanojimas buvo suteiktas Kazachstano prezidento Narsultano Nazarbajevo įsaku už vaisingą veiklą puoselėjant santarvę visuomenėje, už svarų indėlį stiprinant taiką, draugystę ir bendradarbiavimą tarp Lietuvos Respublikos ir Kazachstano.

Dėl silpnos K.Prunskienės sveikatos apdovanojimo ceremonija vyko ne ambasadoje, o jos tėviškėje Švenčionių rajone. Sausio 14-ąją čia atvyko įteikti apdovanojimo Kazachstano Respublikos ambasados Lietuvos ir Latvijos Respublikose nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Baurzhanas Mukhamedzhanovas.

Išlydėjusi svečius duktė Rasa neslėpė emocijų: „Mama buvo dideliame pakilime. Ji labai džiaugėsi svečiais ir jai parodytu dėmesiu. Manau, kad tokie dalykai yra pati geriausia reabilitacija.  Ji juokavo, buvo smagi - net nesitikėjome, kad jį patirs tiek gerų emocijų". 

K.Prunskienę pradžiugino, kad ją pasveikinti atskubėjo ir pirmosios Lietuvos Vyriausybės, kuriai ji vadovavo, nariai.  

Insultas kirto per gimtadienį

Vasario pabaigoje bus treji metai, kai K.Prunskienės sveikata rimtai sušlubavo. Per gimtadienį, vasario 26-ąją, ruošiantis su dukterimis iškilmingiems pietums, ją namie ištiko insultas.

Politikė buvo paguldyta į Santariškių klinikas, o vėliau pervežta į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę.

Medikai ekspremjerei atliko sudėtingą galvos smegenų operaciją, po kurios ji buvo nugrimzdusi į komą. Insultas K.Prunskienei pažeidė kairįjį smegenų pusrutulį, todėl ją ištiko dešinės pusės paralyžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.