J.Bernatonis: „Padirbti euro banknotai pagaminti ne Lietuvoje“

Lietuvoje bandomi realizuoti padirbti

J.Bernatonis teigė, kad netikri eurai atvežami iš užsienio, bet nežinia, iš kurios valstybės.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
J.Bernatonis teigė, kad netikri eurai atvežami iš užsienio, bet nežinia, iš kurios valstybės.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 16, 2015, 12:16 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 10:11 PM

„Pirmiausia, nepasakyčiau, kad Lietuvoje ypatingai gausiai padirbtų eurų surandama. Aš manau, kad šiam laikotarpiui euro padirbinėtojai buvo pasirengę, ir jie bando realizuoti nekokybiškai padirbtus eurus“, - spaudos konferencijoje penktadienį sakė J.Bernatonis.

Anot jo, netikri eurai atvežami iš užsienio, bet nežinia, iš kurios valstybės.

„Taip, kaip mes sklandžiau įsivedėme eurą, mokydamiesi iš klaidų mūsų kaimynų, taip, aš manau, atitinkamai tie, kas verčiasi pinigų padirbinėjimu, stengiasi pasinaudoti situacija geriau“, - kalbėjo ministras.

Anot jo, svarbiausia informuoti gyventojus apie euro banknotų saugumo priemones, kad bandymo realizuoti padirbtus banknotus atvejų būtų kuo mažiau. Tačiau J.Bernatonis negalėjo pateikti tikslių duomenų, kiek buvo bandymų atsiskaityti padirbtais eurais.

Policija nuo sausio 1 dienos, kai Lietuva įsivedė eurą, jau yra gavusi dešimtis pranešimų apie bandymus atsiskaityti galbūt padirbtais eurais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.