Rinkimų komisijos šnairuoja į V. Tomaševskio pavardę

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) kartu su koalicijos partneriais siunta – kai kurios savivaldybių rinkimų komisijos atsisako registruoti koaliciją, kurios pavadinime būtų minimi Valdemaro Tomaševskio vardas ir pavardė.

Rinkimų komisijos nenori registruoti koalicijos su V.Tomaševskio pavarde.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rinkimų komisijos nenori registruoti koalicijos su V.Tomaševskio pavarde.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2015, 12:25 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:00 AM

Pasipiktinusi tokia situacija LLRA surengė spaudos konferenciją „Politinės aktualijos ir dėl artėjančiuose rinkimuose Valdemaro Tomaševskio blokui sudaromų apribojimų ir kliūčių“.

Frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė sakė, kad artėjant rinkimams susiduria su koalicijos pavadinimo problema.

Pasirodo,  ne visos rinkimų apygardų komisijos registruoja Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koaliciją Valdemaro Tomaševskio bloką. Tai kol kas padarė tik dvi savivaldybės – Vilniaus rajono ir Šalčininkų.

Politinių oponentų sąmokslą įžvelgusi R.Tamašunienė tikino, kad su tokia akibrokštu susidūrė netikėtai. „Rinkimuose į Europos Parlamentą (EP) ir dviejose savivaldybėse niekam nekliuvo šis koalicijos pavadinimas, bet įstrigo kitose savivaldybėse.

Kyla klausimas – kodėl? Tai neatitinka Rinkimų įstatymo nuostatų, kuriose parašyta, kad pavadinime turi būti žodis „koalicija“ ir negali būti nuorodų į neįeinančių į koaliciją partijų pavadinimus ar keliamų ar išsikėlusių kandidatų pavardes“, – sakė R.Tamašunienė.

Ji pabrėžė, kad šiuo atveju nėra naudojama į koaliciją neįeinančių partijų ar kandidatų pavardžių. V.Tomaševskis dalyvauja kovoje dėl Vilniaus mero posto. Dėl iškilusių problemų buvo kreiptasi į VRK, tačiau iki šiol nėra oficialaus išaiškinimo.

R.Tamašunienei kyla įtarimas, kad taip politiniai varžovai nori pakenkti jų startui rinkimuose.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs VRK atstovas Valdemaras Urbanas sakė, kad VRK neturi bendro sutarimo. Vyrauja trys nuomonės – kai kurie VRK nariai pritaria, kad tokio pavadinimo koalicija turėtų būti registruojama, kiti teigia priešingai, o yra ir dalis tokių, kurie tokį koalicijos pavadinimą leistų registruoti tik toje savivaldybėje, kurioje V.Tomaševskis yra išsikėlęs kandidatu į mero postą.

LLRA frakcijos seniūnė priminė ir Naglio Puteikio situaciją – šešių visuomeninių komitetų pavadinimai yra su jo vardu.

Jeigu savivaldybių rinkimų komisijos atsisakys registruoti koaliciją su tokiu pavadinimu, LLRA frakcijos seniūnė neatmetė galimybės kreiptis į teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.