Vienuolės nebaus dėl nudaigoto šuns

Pažaislio vienuolyno vyresnioji sesuo Ramutė Budvytytė išvengė baudžiamosios atsakomybės už žiaurų elgesį su gyvūnu, nes į moters pusę stojo veterinaras iš Tauragės, o juo policininkai patikėjo.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys (“Lietuvos rytas“)

2015-01-21 08:09, atnaujinta 2018-01-15 11:48

Šiandien gyvūnų globos įstaiga „Penkta koja“ kreipsis į Lietuvos veterinarijos gydytojų asociacijos etikos komisiją dėl jų kolegos iš Tauragės Tomo Bartušio elgesio.

Įtariama, kad jis, paprašytas 56 metų vienuolės R.Budvytytės, 2014 metų gruodžio 10 dieną be svarios priežasties 5 metų vokiečių aviganei Rikai suleido mirtiną injekciją.

Kauno Panemunės policijos komisariato tyrėjas Paulius Pilipavičius nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo remdamasis veterinarijos gydyklos „Tauroveta“ specialisto T.Bartušio aiškinimu, kad Rikai dėl stuburo išvaržos ir antsvorio reikėjo atlikti eutanaziją.

Tačiau Kauno gyvūnų globos tarnybos „Nuaras“ administratorė Jurgita Kazokaitienė pateikė visiškai priešingą išvadą. Gruodžio 9 dieną į „Nuarą“ atvykusi R.Budvytytė prašė užmigdyti kalę, bet tai padaryti buvo atsisakyta, nes ją apžiūrėjęs veterinarijos gydytojas Giedrius Survila jokių pavojingų simptomų nenustatė.

Tauragiškiu J.Bartušiu patikėjęs pareigūnas baudžiamosios bylos vienuolei neiškėlė. „Nesutapimai akivaizdūs. Manau, kad su gyvūnu buvo pasielgta ypač žiauriai. Kam reikėjo jo atsikratyti, jei buvo galima pristatyti į prieglaudą?“ – piktinosi „Penktos kojos“ direktorė Agnė Volockytė.

Kaune Riką dvejus metus augino Antanina Andriekutė, gyvenanti kartu su kitomis vienuolėmis.

Iš pradžių R.Budvytytė skundėsi, kad gyvūnas neloja.

Vėliau ji aiškino, kad Rika kelia pavojų žmonių saugumui.

Nuo vyresniosios vienuolės kliuvo ir A.Andriekutei, kuri dėl ją ištinkančių isterijos priepuolių nesugebėjo tinkamai rūpintis keturkoje. „Nuaro“ atstovams atsisakius žudyti gyvūną, R.Budvytytė nuvežė jį į Tauragę, kurioje dirbantis veterinaras T.Bartušis buvo sukalbamesnis už savo kolegas iš Kauno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.