Vilniaus valdžia užsuko svaigalų čiaupą žudikų girdyklai

Muzikanto Tomo Dobrovolskio nužudymas paskatino Vilniaus miesto savivaldybę pagaliau pričiupti skandalingai pagarsėjusį barą Vingrių gatvėje, pažymėtą 17–uoju numeriu. Trečiadienį Vilniaus miesto taryba vienbalsiai pritarė siūlymui apriboti šiam barui licenciją prekiauti alkoholiu.

Liūdnai pagarsėjęs baras Vingrių gatvėje alkoholiu prekiauti nebegalės.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Liūdnai pagarsėjęs baras Vingrių gatvėje alkoholiu prekiauti nebegalės.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jan 21, 2015, 4:35 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 10:11 AM

Po tokių sankcijų naktį veikiantys barai ir klubai dažniausiai uždaromi.

T.Dobrovolskį Kūčių išvakarėse išėję iš baro gatvėje užpuolė ir sumušė grupė jaunuolių, išėjusių iš baro Vingrių g. 17. Vyras kurį laiką gulėjo ligoninėje ištiktas komos. Menininkas mirė sausio 6–osios naktį.

Vienus suėmė, kitus paleido

Po kruvino kivirčo buvo sulaikyti 6 jaunuoliai, jiems pareikšti įtarimai.

Du iš šešių įtariamųjų T. Dobrovolskio nužudymu paleisti į laisvę motyvuojant tuo, kad mokosi, kad vyksta egzaminų sesija.

Manoma, kad muštynės gatvėje prasidėjo kažkam sušukus „Kam čia patinka V.Putinas?“.

Barą Vingrių gatvėje anksčiau buvo išsinuomojęs atlikėjas Tomas Krivickas (Psichas), todėl iki šiol vadinamas „Psichbariu“.

„Aš jau nuo 2012 metų stengiausi, kad šis baras būtų uždarytas. Po tragedijos kalbėjausi su savininku, jis atkirto, kad muštynės vyko gatvėje, todėl nematau priežasties, dėl ko turėčiau atsiprašyti T.Dobrovolskio našlės“, – piktinosi Vilniaus miesto tarybos narė Rasa Baškienė.

Ji kaltino savivaldybę neveiklumu, esą miesto valdžia nekreipė dėmesio į Vingrių gatvės gyventojų skundus ir neatėmė licencijos iš „Psichbario“ prekiauti alkoholiu.

R.Baškienė pažėrė priekaištų ir Vilniaus Viešosios tvarkos tarnybai.

Bijo pareiti namo

Sostinės policija praėjusiais metais buvo 9 kartus kviesta tramdyti neramumų Vingrių g.17. Vilniaus savivaldybė tik pagrūmodavo, bet nesiryžo atimti ar apriboti prekybos alkoholiu licencijos. Valdininkai tvirtino, kad iki tragedijos jau du metai gyventojų skundų dėl šio baro nebuvo sulaukę.

Po lemtingųjų muštynių lrytas.lt apklausė Vingrių gatvės gyventojus, gyvenančius baro kaimynystėje. Vingrių gatvės 17–uoju numeriu pažymėto namo antrame aukšte, virš baro gyvenanti vilnietė Ana Bielickaja skundėsi, jog jau keli metai jaučiasi kaip ant parako statinės.

„Einu vakare namo ir nežinau, ar neužpuls, neapiplėš? Iš baro tokie, atsiprašant, veideliai išlenda, kad vien pamačius šiurpas ima. Naktimis neišsimiegame, baisus triukšmas. O praėjusią savaitę net du kartus kilo muštynės lauke“, – pasakojo moteris.

Vilnietė sakė, jog augaloti žaliūkai vartoja alkoholį išėję iš baro parūkyti, užkabinėja praeivius. Vilniaus policijos 3–ojo komisariato duomenimis, nuo 2012 metų už alkoholio vartojimą viešoje vietoje, Vingrių ir Naugarduko gatvėse, buvo nubausta 40 asmenų.

Nuo baudų išsisuko

„Psichbaris“ jau buvo pakliuvęs į teisėsaugos akiratį 2012 rudenį. Tada iš užsienio grįžę jaunuoliai, mergina ir vaikinas užsuko į barą manydami, jog čia vis dar renkasi menininkai „neformalai“, skaitomi eilėraščiai. Bet iš tiesų barą jau buvo užkariavę skustagalviai (“skinai“) intelekto nesugadintais veidais. Išėjus iš baro Vingrių gatvėje emigrantus užpuolė penki skustagalviai, sumušė merginą, o jos draugui Juliui sulaužė koją. Tąkart sostinės taryba, gavusi du skundus, įpareigojo barą sudaryti sutartį su saugos tarnyba.

Baras Vingrių gatvėje priklauso bendrovei „Fotomenas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.