Iš pareigų atšaukiamas „Infostruktūra“ vadovas

Vidaus reikalų ministras Saulius

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 26, 2015, 4:04 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 1:10 AM

Toks sprendimas priimtas gavus informaciją iš teisėsaugos institucijų, kad R.Bražėnui pateikti įtarimai dėl dviejų nusikalstamų veikų: prekybos poveikiu bei nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Manau, jog oficialiai pareikšti įtarimai dėl dviejų sunkių nusikalstamų veikų užkerta kelią minėtam asmeniui toliau vadovauti šiai įmonei“, – pranešime cituojamas ministras S.Skvernelis.

„Infostruktūra“ direktorius iš pareigų atšaukiamas nuo šių metų sausio 30 dienos. Jam bus išmokėta dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka bei kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas.

R.Bražėnas yra įtariamasis Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais VRM vykdytų viešųjų pirkimų. Pareigūnai tiria galimus neskaidrius VRM viešuosius pirkimus. Šiame tyrime taip pat figūruoja valdančiajai koalicijai priklausanti partija „ Tvarka  ir teisingumas“. Jos būstinėse atlikta keliolika kratų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.