Kaune prisimintos teroristų surengtos Mariupolio žudynės

Kauno Vytauto Didžiojo Karo muziejaus sodelyje antradienį nušvito šimtai žvakučių. Susirinkusieji pagerbė Ukrainos mieste Mariupolyje žuvusius taikius gyventojus. Praėjusį šeštadienį nuo Rusijos remiamų teroristų atakų krito 30 žmonių, sužeista dar apie 100 išpuolio aukų.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jan 27, 2015, 1:35 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 10:57 PM

Paramos ukrainiečiams akciją surengė Lietuvos Sąjūdžio Kauno skyriaus atstovai, šio miesto konservatoriai, socialiniame tinkle „facebook“ susibūrusios grupės „Lietuvos solidarumo su Ukraina pilietinė misija“ nariai, kitos organizacijos, atvyko ir Kauno savivaldybės vadovai. Iš viso susirinko per 100 žmonių.

Prie Laisvės paminklo buvo giedami Lietuvos ir Ukrainos himnai, raketų kompleksų „Grad“ aukos pagerbtos tylos minute.

Akcijos dalyviai laikė vėliavas, perrištas gedulo juostomis. Kiti žmonės atsinešė plakatus su Mariupolio herbu – inkaru ir miesto įkūrimo metais (1778).

Sausio 25-oji Ukrainoje buvo paskelbta gedulo diena.

„Rusijos kariškai, remdami vietinius teroristus, apšaudė taikų, ramų Mariupolį. Tai – kerštas jo gyventojams už paramą Ukrainai, pasipriešinimą puolančiai Rusijos kariuomenei.

Šiandien mes susirinkome paremti Ukrainos ir pasmerkti užpuolikus, pagerbti Mariupolio aukų atminimą“, – kalbėjo Kauno savivaldybės Kultūros ir turizmo plėtros vyriausiasis specialistas Vilius Kaminskas.

Akcijos dalyviai ragino visuomenę neprarasti budrumo – agresyvaus kaimyno apetitas gali išaugti, prarijus Krymą, veržiantis į Rytų Ukrainą.

Kauno miesto Tarybos narys Aušrys Kriščiūnas atkreipė dėmesį, jog jei agresorius būtų puolęs penktadienį, aukų skaičius galėjo būti gerokai didesnis – raketos smigo į vaikų darželius, kurie šeštadienį buvo tušti.

Mariupolis – strategiškai svarbus miestas prie jūros, jungiamoji grandis tarp Rusijos ir Krymo. Šis kanalams rusams yra labai reikalingas“, – pasakojo A.Kriščiūnas.

„Viskas baigsis dar negreitai, bet gerai. Vladimiro Putino režimas kris, tačiau sukilti turės šios šalies gyventojai“, – portalui lrytas.lt tvirtino Lietuvos solidarumo su Ukraina grupės atstovas Zenonas Langaitis. Akcijos dalyviai tvirtino, kad Ukrainos žemes trypiančius užpuolikus reikia vadinti tikraisiais vardais – ne separatistais ar kovotojais, o teroristais ir agresoriais, kurie be Rusijos kariuomenės paramos būtų greitai išblaškyti.

Pirmadienį Mariupolyje žuvusių aukų pagerbimo akcija buvo surengta Vilniuje, Nepriklausomybės aikštėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.