Kaip tapti verslininku per 24 valandas

13-oje tarptautinėje mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje „Studijos 2015“ vyks apie pora šimtų renginių, susitikimų ir diskusijų. Tačiau tie studentai, kurie nori realiai ir čia pat, ne rytoj ir ne po diplomo, suvokti (ir išmokti) verslumo taisykles, pajusti verslo pulsą, karštą konkurentų alsavimą į nugarą, dar iki šios savaitės pabaigos registruojasi dalyvauti konkurse „Verslininkas per 24 valandas“.

Išmėginti savo jėgas, pasitikrinti, ar turi verslininko gyslelę, bus galima per parodą „Studijos“.<br>„Litexpo“ nuotr.
Išmėginti savo jėgas, pasitikrinti, ar turi verslininko gyslelę, bus galima per parodą „Studijos“.<br>„Litexpo“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2015, 5:47 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:26 PM

Tai visiškai naujas projektas, kuris parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks jau kitą savaitgalį parodoje „Studijos“. Šio projekto dalyviai bus suskirstyti į komandas ir per 24 valandas turės įtvirtinti rinkoje naują prekę ar paslaugą.

Labiausiai motyvuoti jaunuoliai bus atrinkti siekti dar didesnių iššūkių, apdovanoti vertingomis ir įsimintinomis dovanomis. Projekto vėliavnešys  – „BZN Start“. Projekto tikslas – suteikti įgūdžių ir perteikti tikrą verslo patirtį jauniems konkurso dalyviams.

Apie naują įmonės produktą ar paslaugą komanda sužinos projekto pradžioje. Kiekvienai komandai bus pateikta nauja prekė ar paslauga, kurią pasiūlys dalyvaujanti įmonė. Dalyvių laukia strateginiai prekės ar paslaugos įtvirtinimo rinkoje veiksmai, sprendimai, veiksmų planas, kontaktų tinklo išplėtimas, prekės ar paslaugos pateikimo strategija, dizaino, reklamos sukūrimas, tinklo išplėtimas panaudojat e.įrankius ir kiti veiksmai. Ant viešai matomų „flipchart“ lentų komandos turės rašyti savo veiksmus ir jų rezultatus. Kiekvienai komandai bus paskirtas startuolio įkūrėjas, kuris suteiks konsultacijas tam tikromis valandomis.

Komandoms talkins žinomi Lietuvos verslininkai startuoliai: „ShopInn“ įkūrėjas Andrius Čepkus, žaidimų kūrimo studijos „Tag of Joy“ viena iš įkūrėjų Šarūnas Ledas, pažinčių programėlės „Hunt me“ įkūrėjas Viktoras Ivanovas, vienos stipriausių Lietuvoje integruotos komunikacijos agentūros „INK agency“ vyresnysis partneris Kęstutis Gečas,  įmonės „Socialus marketingas“ ekspertė Simona Vilkaitė.

24 valandos – toks laikas laukia tų, kurie suvokia, kad verslas ir jo poreikiai – tai ne ilgi apmąstymai, nesiliaujančios diskusijos be konkrečių rezultatų ir ne darbo grupių, kurios atvėsta vos pakilusios nuo stalo, kūrimas.

„Tai laikas, per kurį dalyviai ne tik turės sukurti socialinio tinklo „Facebook“ paskyrą, bet ir pritraukti gerbėjus. Siekdami pritraukti dėmesio ir e.lankytojų, visi galės naudoti tik nemokamus elektroninius įrankius. Laimės komanda, kuri sukvies daugiausiai gerbėjų, surinks daugiausiai „like’ų“.

O čia ir prasidės visa kūryba, bus matyti, kas ne tik turi verslo gyslelę ar nuojautą, bet ir žinių bei įrankių, kaip tą verslą padaryti gyvą“, – intrigavo „BZN start“ įkūrėja Živilė Baubonienė.

Pasak konkurso idėjos autorės ir kūrėjos, „projekto dalyviai turės pasitelkti savo sukauptą patirtį, praktiką, pažįstamų tinklą, kurių pagalba visi kartu komandoje sukurs patekimo į rinką strategiją ir ją įgyvendins. Neabejoju, adrenalino netrūks, o Lietuvos studentai pademonstruos puikius gebėjimus ir rezultatus. Bus be galo įdomu pamatyti, ką gali 10 žmonių komanda per 24 valandas. O šis projektas paskatins ne tik atlikti komandines užduotis, bet ir praplės pažintis, kurios neabejotinai padeda plėtojant bet kurį verslą“. Projektą įgyvendinti padeda paroda „Studijos 2015“, „Swedbank“ ir „Čili pizza“. Visi norintys registruotis dar gali spėti tai padaryti per šią savaitę (nuoroda: https://www.bznstart.lt/renginiai/verslumas-rodyti/975/Verslininkas-per-24-valandas).

Paroda „Studijos 2015“ vyks vasario 5- 7 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Šiemet parodoje dalyvaus daugiau kaip 220 dalyvių iš 15 šalių: Lietuvos, Australijos, Austrijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, JAV, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Rusijos, Šveicarijos, Vokietijos.

Studijų programas pristatys visos Lietuvos aukštosios mokyklos, kolegijos, profesinės mokyklos. O daugiau kaip 70 svečių iš užsienio siūlys studijas, savanorystės projektus ir įsidarbinimo galimybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.