„Studijų“ paroda: darbdaviai netgi siūlysis sumokėti už mokslus

Vis dėlto klausimas – kaip ir kur ieškoti geros darbo jėgos – išlieka aktualus visuomet.

Viena iš galimybių pajusti, kokių jaunų darbuotojų norėtų darbdaviai, – paroda „Studijos 2015“. Ji vyks vasario 5-7 d. parodų ir kongresų centre „Litexpo“.<br>„Litexpo“ nuotr.
Viena iš galimybių pajusti, kokių jaunų darbuotojų norėtų darbdaviai, – paroda „Studijos 2015“. Ji vyks vasario 5-7 d. parodų ir kongresų centre „Litexpo“.<br>„Litexpo“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2015, 2:25 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:28 AM

Vis dėlto klausimas – kaip ir kur ieškoti geros darbo jėgos – išlieka aktualus visuomet.

Viena iš galimybių pajusti, kokių jaunų darbuotojų norėtų darbdaviai, – paroda „Studijos 2015“. Ji vyks vasario 5-7 d. parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Čia susitiks darbo ieškantys studentai ir darbą siūlantys vadovai.

Lidl“ siūlosi sumokėti už studijas

Bendrovės „Lidl“ atstovė Daina Balčiūnienė aiškiai žino, ko sieks parodoje. Jos koziris ir naujovė ten susirinksiantiems – visiškai apmokamos studijos užsienyje.

„Parodos lankytojams pristatysime patrauklią alternatyvą įprastoms aukštojo mokslo studijoms užsienyje – tai „Lidl“ finansuojamas dualiąsias bakalauro studijas Vokietijoje. Tai trejų metų trukmės studijų sistema, kai teorijos kursą kas tris mėnesius keičia intensyvūs praktiniai užsiėmimai mūsų įmonėje.

Studentams pagal sudarytą darbo sutartį mokamas didesnis nei vidutinis atlyginimas, o praktikos metu padengiamos ir apgyvendinimo išlaidos. Į praktinius dalykus orientuotos studijos leis įgytas teorines žinias iš karto pritaikyti darbinėse situacijose, kaupti darbo ir vadovavimo tarptautinėje įmonėje patirtį, o sėkmingai jas baigus – tęsti profesinę veiklą įmonėje „Lidl“ Lietuvoje“, – sako D. Balčiūnienė.

D.Balčiūnienė įsitikinusi, kad „Lidl“ – šiuolaikiškas darbdavys, siūlantis ne tik puikias karjeros perspektyvas, įdomų, atsakingą darbą, bet ir geriausiomis vakarietiškomis tradicijomis grindžiamą darbo atmosferą.

„Mūsų ateitis priklauso nuo to, ką darome šiandien. „Lidl“ programos jauniems žmonėms suteikia puikias galimybes tobulėti ir siekti profesinės karjeros“, – sako D. Balčiūnienė.

Praktikantams stinga motyvacijos

Investicija į jaunus žmones – žavus, bet rizikingas dalykas.

Lrytas.lt vyriausiasis redaktorius L.Dapkus nusiteikęs realistiškai ir į klausimą, ar verta įmonei priimti studentus praktikantus, atsako: „Pasitaiko išimčių, bet daugeliu atvejų – ne. Iš mokymo įstaigų ateina žmonės neparuošti darbui interneto portale, nemaža dalis yra nemotyvuoti, siekiantys tik išbūti paskirtą laiką ir gauti parašus.

Apie 20 proc. į viską žiūri kitaip, nori išmokti naujų dalykų, o gal ir ateityje gauti darbą. Esame įdarbinę kelis buvusius praktikantus.“

Pasak jo, svarbiausios darbo rinkos naujokų savybės turėtų būti pareigingumas ir smalsumas.

Siūlys pažaisti

Nežinantiems, kokią profesiją rinktis, parodoje jau ne pirmus metus patars karjeros konsultantai – kai tau 18 metų, suprasti, ką norėsi veikti visą gyvenimą, išties yra iššūkis. Tam pritaria ir bendrovės „Mars Lietuva“ atrankų ir darbuotojų ugdymo specialistė Tatjana Andrejeva.

Jos atstovaujama kompanija naujokus ugdo suteikdama kuo daugiau informacijos dar prieš priimant sprendimą dirbti kartu: „Dalyvaudami parodos „Studijos 2015“ Karjeros dienose, mes stengiamės moksleivius supažindinti su įvairių sričių ir profesijų atstovais, papasakoti, kaip atrodys jų darbo diena, kokių reikia įgūdžių norint dirbti vieną ar kitą darbą. Tiems, kuriems bus įdomu, supažindinsime su karjeros galimybėmis ne tik kompanijoje „Mars Lietuva“, bet ir „Mars, Incorporated“.

„Parodoje jūsų laukia virtualus žaidimas – karjeros kelias „Mars“ korporacijoje. Sužinosite, kokie specialistai dirba įvairiuose „Mars“ padaliniuose, kokiose veiklose, programose, savanorystės iniciatyvose skatiname dalyvauti. Taip pat turėsite progą dalyvauti viktorinoje ir laimėti smagių dovanų“, – kvietė T. Andrejeva.

Yra ką veikti ir darbdaviams

Pasak parodos rengėjų, darbdaviai, kuriems rūpi darbuotojų išsaugojimas ir lojalumo skatinimas, parodoje randa daugybę galimybių investuoti į darbuotojų žinias ir tobulėjimą.

Parodoje jie taip pat kviečiami bendrauti su visų Lietuvos universitetų ir kolegijų vadovais dėl pageidaujamų sričių specialistų remgimo ir įdarbinimo, prisistatyti Lietuvos moksleiviams ir studentams, skatinti studijuoti tas specialybes, kurios bus paklausios ir reikalingos verslui.

Karjeros dienos apima interaktyvias parodos erdves – „Idėjų inkubatorius“, „Verslumo dirbtuvės“ ir „Pažink save“. Jose visas tris dienas vyks susitikimai su psichologais, karjeros konsultantais, potencialiais darbdaviais.

Paroda „Studijos 2015“ vyks vasario 5- 7 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Šiemet parodoje dalyvaus daugiau kaip 220 dalyvių iš 15 šalių: Lietuvos, Australijos, Austrijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, JAV, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Rusijos, Šveicarijos, Vokietijos.

Studijų programas pristatys visos Lietuvos aukštosios mokyklos, kolegijos, profesinės mokyklos. O daugiau kaip 70 svečių iš užsienio siūlys studijas, savanorystės projektus ir įsidarbinimo galimybes.

Parodoje šiemet vyks ir, kaip niekada, daug renginių – per 200 konferencijų, mokymų, paskaitų, seminarų ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.