G. Kirkilą įvertino Prancūzija – skyrė Garbės legiono ordiną

Lietuvos Seimo vicepirmininkas

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-02-11 13:08, atnaujinta 2018-01-13 12:35

Apdovanojimą G.Kirkilui Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as skyrė sausio 12 dienos dekretu. Apie tai laišku pranešė Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Maryse Berniau.

Kaip teigiama ambasadorės laiške, šiuo aukštu apdovanojimu Prancūzija įvertino G.Kirkilo indėlį kuriant Europos Sąjungą (ES) ir „jo nuolatinį įsipareigojimą dirbti kuo giliau diegiant bendrijos politikas“ bei pabrėžė, kad tokiu būdu Prancūzija atsidėkoja jam už jo gilų atsidavimą ES vienijančioms vertybėms.

Apdovanojimas G.Kirkilui bus įteiktas Prancūzijos ambasados surengto oficialaus priėmimo metu, pranešė Lietuvos socialdemokratų partija.

Garbės Legiono ordiną, kuris iki šiol yra aukščiausias Prancūzijos apdovanojimas, 1802 metais įsteigė imperatorius Napoleonas. Juo apdovanodavo žmones ne pagal visuomeninę padėtį, o už narsą mūšiuose ar 20 metų nepriekaištingos tarnybos. Ordinas turi tris laipsnius – kavalieriaus, karininko ir komandoro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.