Šiauliuose iškilo septynių aukštų pastatui prilygstanti Morė

Šiauliečiams išvyti žiemą padėjo prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ iškilusi rekordinio dydžio Morė. Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) kolektyvo kūrinio aukštis siekė net 21,095 metro.

Rekordinio dydžio Morės skulptūra iškilo prie Šiaulių „Akropolio“.<br>G.Šiupario nuotr.
Rekordinio dydžio Morės skulptūra iškilo prie Šiaulių „Akropolio“.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Feb 13, 2015, 6:06 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:20 AM

Neabejojama, kad ši Užgavėnių šventei skirta Morė taps dar vienu oficialiu Lietuvos rekordu. Jis buvo užfiksuotas pagal visus reikalavimus.

Rekordais garsėjantis ŠPRC kolektyvas prie šio kūrinio plušėjo visą savaitę. Morei sunaudota 224 metrai lininio audinio, 16 ritinių šiaudų. Skulptūros su dvimetrinėmis kasomis ir puspenkto metro karoliais pagrindu tapo 18,2 metro sausuolis.

„Didžiausias iššūkis buvo ne padaryti Morę, o gauti visų institucijų leidimus. Paaiškėjo, kad mieste pastatyti ir sudeginti tokio dydžio kūrinį reikia net 26 įstaigų leidimus, – sakė ŠPRC prekybos ir verslo skyriaus vedėja Renata Veršinskienė. – Maloniai nustebino ir padėti sutikę ugniagesiai“.

Skulptūros karkasas buvo sumontuotas ketvirtadienį, o vakar imta rengti Užgavėnių simbolį. Iki pietų plušėję ugniagesiai turėjo skubiai sugrįžti prie „Akropolio“, nes neišlaikė ir nulūžo Morės galva. Kol skulptūrą pavyko suremontuoti, praėjo daugiau kaip valanda.

Organizatoriai kruopščiai išmatavo rekordinę skulptūrą. Paaiškėjo, kad ji prilygsta septynių aukštų namui – yra net 21,095 metro aukščio.

Rekordine skulptūra ilgai pasidžiaugti nebuvo lemta – netrukus ji buvo sudeginta.

Tai buvo devintasis ŠPRC kūrinys, patekęs į Lietuvos rekordų knygą. Pastarąjį kartą šis kolektyvas prieš Kalėdas pristatė iš keksiukų sukurtą rekordinio dydžio pasveikinimą šiauliečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.