Sostinės nevyriausybinės organizacijos suvienys jėgas

Lietuvos Nepriklausomybės dieną,

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-02-13 16:24, atnaujinta 2018-01-13 06:29

Kaip teigė asociacijos „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“ valdybos pirmininkas Saulius Povilaitis, Vilniaus NVO tarybos kūrimą jau parėmė valstybės gynybines galias stiprinančias visuomenines organizacijas vienijanti Nevyriausybinių organizacijų koordinacinė taryba (NOKT), Krašto apsaugos bičiulių klubas, asociacija „Vilniaus seniūnaičiai“, naryste domisi Vilniaus universiteto studentų atstovybė, Jaunieji ateitininkai, Jaunųjų teisininkų klubas, įvairių miesto bendruomenių ir tautinių mažumų atstovai.

„Aš manau, kad tarybos balsas bus tikrai girdimas. Dalyvausime ir (Vilniaus miesto savivaldybės, – ELTA) svarstymuose dėl miesto plėtros, dėl įvairių rajonų vystymo, lėšų panaudojimo, – teigė S. Povilaitis, pridurdamas, kad tokios tarybos veikla paskatins ir sostinės vietos veiklos grupių kūrimąsi. – Aš manau, kad tai yra tos sritys, kur NVO taryba galės tarti savo žodį“.

Pasak S. Povilaičio būsimos Vilniaus NVO tarybos veikloje neabejotinai dalyvaus ir sostinės savivaldybės tarybos atstovai.

Kurti sostinės NVO vienijančią tarybą nuspręsta įgyvendinant 2013 metais priimto NVO plėtros įstatymo nuostatas. Pernai lapkritį vykusioje mokslinėje konferencijoje „Pilietinė visuomenė – misija visų ir kiekvieno“ dalyviai nusprendė, kad Lietuvos NVO tarybai atstovautų svarbiausių visuomenės vystymo krypčių nacionalinių skėtinių NVO atstovai.

Dabartinius NVO visuomenės vystymo prioritetus patenka nacionalinis saugumas, gynyba, pilietinis ugdymas, tautinių mažumų integracija, etninių-religinių grupių puoselėjimas, aplinkos saugojimas, jaunimo auklėjimas ir kitos gyvenimo sritys. Lietuvoje šiuo metu veikia daugiau kaip 18 tūkst. NVO, nemaža jų dalis telkiasi Lietuvos sostinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.