Iš buto veržiasi dvokas ir tarakonai, bet kaimynai – bejėgiai

Klaipėdoje, Sportininkų gatvėje, stovinčio daugiabučio gyventojai nežino ko griebtis: iš visokiausiais rakandais ir šiukšlėmis užgriozdinto senyvos moters buto jau kelerius metus sklinda bjaurus dvokas, būriais veržiasi tarakonai. Tačiau niekas nieko negali padaryti – buto šeimininkė nieko neįsileidžia į vidų.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Feb 14, 2015, 11:07 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:22 AM

Problemos kankina jau dešimt metų. Kaimynai prirašė daugybę skundų namo administratoriui, savivaldybei, policijai, visuomenės sveikatos centrui.

Pagaliau apylinkės seniūnaičiui pavyko prisišaukti specialią iš įvairių institucijų atstovų sudarytą komisiją, kad specialistai susipažintų su situacija.

Komisija atvyko į nurodytą namą, tačiau ir jiems šeimininkė durų neatidarė, kad ir kaip stipriai į jas buvo beldžiama ir prašoma įsileisti.

Surašius aktą, bus bandoma kreiptis į teismą, kad būtų galima patekti į butą jėga.

„Reikėtų čia pagyventi, kad pajustumėte, ką mes turime ištverti. Negalime atidaryti langų, ypač vasarą, nes dvokas smelkiasi į kitus butus. Ką ir kalbėti apie koridorių – sienomis laipioja tarakonai. Naikiname juos visokiais chemikalais, barstome chloro kalkes. Ta moteris nuolat tempia pilnus maišus į namus, matome, kaip ji rausiasi konteineriuose.

Prieš kurį laiką keli vaikai buvo susirgę salmonelioze – kas žino, gal užkratas buvo jos bute. Į mūsų prašymus apsitvarkyti ji visiškai nereaguoja. Kreipėmės pagalbos į sūnų. Jis jau net į motinos butą neužeina, abu pasikalba apačioje. Vyras tvarkingas, bet mums atsakė, kad visa tai – seno žmogaus problema“, – pasakojo laiptinės kaimynė Laima Žurauskienė.

Vieną praėjusio rudens dieną senolė pamiršo ant ugnies paliktą puodą – butas prirūko dūmų. Išsigandusi, kad kilo gaisras, ji trumpam pravėrė duris. Tuomet kaimynams pavyko akies krašteliu pamatyti visokio šlamšti prigrūstą butą, kuriame net nebėra vietos apsisukti.

Tąkart kaimynams pro pravertas duris pavyko porą kartų nuspausti fotoaparatą. Dabar tai – vienintelis durų nepraveriančios senolės netvarkos įrodymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.