Pavasaris tikrai ateis – Morė sudeginta

Morės egzekucija Rumšiškėse (Kaišiadorių r.) įsikūrusiame Liaudies

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 14, 2015, 4:45 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:47 AM

Užgavėnių šventės kulminacija tapo Lašininio ir Kanapinio kova. Pastarasis nesunkiai įveikė varžovą, o iš blogio ir tamsos simbolio Morės parūko dūmai. Susirinkusiųjų džiaugsmui nebuvo ribų. Nebeliko abejonių, kad žiema išvyta iš kiemo ir pavasaris jau visai netoli.

Į muziejaus teritorijoje vykusią šventę nuo ryto susirinko neįtikėtinai daug smalsuolių. Vaizdas labiau priminė Velykas – šviečiant saulei šventės dalyviai įsitaisė ant pernykštės žolės ar gurkšnojo karštus gėrimus vilkėdami tik marškinėliais.

Lankytojus linksmino beveik dvi dešimtys folkloro ansamblių ir kapelų. Daugiausia simpatijų – per 10 tūkstančių balsų – surinko „Kupolės“ kolektyvas iš Kauno.

Surengtas šauniausios Užgavėnių kaukės rinkimai, kuriame varžėsi tiek suaugusieji, tiek vaikai. Beje, atvykusiems su medinėmis kaukėmis lankytojams nereikėjo mokėti už bilietą.

O kokios gi Užgavėnės be blynų? Šventės rėmėjai iškepė ir išdalino apie 10 tūkstančių blynų. Kas pritrūko, galėjo nusipirkti. Populiariausias kaina – 1 euras už blyną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.