Namų netekusiai J.Girdvainio motinai skaitytoja pasiūlė pastogę

Portalo lrytas.lt skaitytojus sujaudino be namų likusios neseniai

79 metų Vida įsikūrė šalia buto, kuriame gyveno daug metų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
79 metų Vida įsikūrė šalia buto, kuriame gyveno daug metų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Feb 15, 2015, 12:37 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 3:50 AM

Kelis dešimtmečius Vilniaus centre gyvenusi 79 metų Vida šią savaitę atsidūrė laiptinėje. Su keliais maišais daiktų pensininkė įsikūrė šalia buvusio savo buto.

Sausio mėnesį sūnaus netekusi Vida atsisakė policijos pagalbos bei pasiūlymų vykti į nakvynės namus. Moteris turi vilčių iš Vilniaus miesto savivaldybės paprašyti socialinio būsto.

Viena lrytas.lt skaitytoja pensininkei siūlo įsikurti Naujojoje Akmenėje, jei ji sutiktų išvykti iš Vilniaus.

Žurnalistams laišką parašiusi Nijolė V. teigė, jog yra galimybių Naujojoje Akmenėje nebrangiai įsigyti vieno ar dviejų kambarių butą. Apytikslė buto kaina – nuo 1,5 tūkstančio eurų.

„Galėsiu ja ir pasirūpinti, nes suprantu, kaip žmogui sunku nepažįstamoje vietoje“, – sakė vilnietės likimu susirūpinusi skaitytoja.

Laiptinėje įsikūrusi Vida pasakojo, jog bute jai nebeliko vietos, kai į jį sugrįžo buvusi J.Girdvainio žmona. Šeima išsiskyrė praėjusiais metais.

Registrų centro duomenimis, visas keturių kambarių butas Vilniaus centre priklauso du mažamečius vaikus auginančiai buvusiai J.Girdvainio žmonai Daliai D. Toks buvo praėjusių metų spalio mėnesio Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimas.

Laiptinėje įsikūrusi moteris tikino, jog buvusi marti ją norėjo apgyvendinti senelių globos namuose, tačiau Vilniaus centre įpratusi gyventi Vida vykti į juos atsisakė.

„Man dar davė kortelę, kur nurodyti nakvynės namų adresai ir telefonai. Ant jos parašyta, kad ji skirta valkatoms ir benamiams. Ar aš panaši į valkatą?“, – piktinosi pensininkė.

Dėl Vidos sunerimę jos giminės siūlė kreiptis į kitas socialines įstaigas, tačiau ji atsakė nenorinti gyventi su girtuokliais. Artimieji prašė ir policijos pagalbos, bet su pareigūnais moteris nesileido į kalbas.

Buvusi J.Girdvainio žmona Dalia D. kategoriškai atsisakė komentuoti susidariusią situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.