Daugiausia užsienio lietuvių renginių – Lenkijoje

Iš viso 67 projektams paskirta 53,5 tūkst. eurų.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-02-16 07:43, atnaujinta 2018-01-13 02:43

Daugiausiai finansuota Lenkijoje planuojamų projektų – septynios organizacijos gavo paramą iš viso 14 projektų. Tarp jų – klėtelės–muziejaus priežiūra lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno žūties vietoje, šventės Punske ir Seinuose, Lietuvos istorijai ir kalbai skirti konkursai. Parama ugdyti vaikų ir jaunimo tautinei savimonei skirta Punsko S.Dariaus ir S.Girėno mokyklai ir gimnazijai Punske.

Airijoje planuojama rengti Joninių šventę ir Kaziuko mugę, taip pat – tradicinį tarptautinį poezijos pavasarį, kuriam skirta 1,9 tūkst. eurų.

Didžiausią paramą – 5 tūkst. eurų – planuojama skirti Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) XV Seimui. 4 tūkst. eurų sulauks užsienio lituanistinių mokyklų ir bendruomenių stovykla–sąskrydis „Draugystės tiltas 2015“. Kasmet vis kitoje šalyje nuo 2005 metų organizuojamas renginys šiemet vyks Norvegijoje. Jame laukiama apie 200 dalyvių ir svečių.

Po 2 tūkst. eurų nuspręsta skirti šventiniam minėjimui–koncertui, kuriuo bus minimas jubiliejinis PLB Seimas, taip pat – Europos lietuvių jaunimo sąjungų suvažiavimui ir leidiniui „Pasaulio lietuvis“.

Parama pasieks ir Urugvajaus, Turkijos bei Islandijos lietuvius. Urugvajuje parama skiriama kultūrinei veiklai, Turkijoje bus minima Lietuvos valstybingumo diena, o Islandijos lietuviai už gautas lėšas plėtos bendradarbiavimą su Danijoje gyvenančiais tautiečiais.

JAV lietuvių bendruomenė gavo paramą Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ koncertams JAV.

Iš viso 67 projektams paskirta 53,5 tūkst. eurų.

Užsienio lietuvių organizacijų projektų atrankos komisiją sudaro Užsienio reikalų, Švietimo ir mokslo, Kultūros ministerijų ir Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovai.

Užsienio lietuvių organizacijų projektų atrankos konkursas vykdomas įgyvendinant Ryšių su užsienio lietuviais politikos formavimo ir įgyvendinimo programą, kuria siekiama padėti užsienio lietuviams puoselėti tautiškumą ir bendruomeniškumą, išlaikyti lietuvišką tapatybę, stiprinti organizacinius gebėjimus, skatinti užsienio lietuvių įsitraukimą į Lietuvos politinį, visuomeninį, ekonominį ir kultūrinį gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.