Kauno saviveiklininkai ne repetuoja, o pykstasi

Ne visiems senjorams, susibūrusiems į bendruomenes ir dalyvaujantiems saviveikloje, pavyksta kultūringai leisti laisvalaikį po vienu stogu. Aistros kartais taip įkaista, kad net mosuojama kumščiais.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

2015-02-18 00:27, atnaujinta 2018-01-12 22:08

Kauno Eigulių bendruomenės centre esanti 20 kvadratinių metrų patalpa tapo nesantaikos židiniu.

Ten gali lankytis dviejų centrui priklausančių saviveiklos ansamblių nariai ir Kaunėnų bendruomenė, kuriai vadovauja Antanas Visockis. Tačiau jie nesutaria.

Ansamblių įkūrėja Ona Delonienė teigė, kad A.Visockis nesiskaito su padainuoti mėgstančiomis moterimis, trukdo joms repetuoti. Praėjusį penktadienį esą buvo vos nesumušta vieno kolektyvo vadovė Virginija Tulevičiūtė.

Nepasidalijo patalpomis

Eigulių bendruomenės narė O.Delonienė pasakojo, kad prieš 5 metus bendruomenės centre įkūrė saviveiklininkų ansamblį „Smaragdas“. Prieš metus dar ir kitą kolektyvą „Vien tik Tau“. Juose dainuoja, poeziją deklamuoja 20 žmonių.

Iš pradžių kolektyvų narės senjorės neturėjo patalpų, repetuodavo bibliotekoje. Prieš dvejus metus Eigulių bendruomenės centre buvo suremontuota nedidelė patalpa.

Pirmadieniais ir trečiadieniais ten repetuoti buvo paskirta saviveiklininkams. Antradieniais ir ketvirtadieniais galėjo rinktis Kaunėnų bendruomenės nariai. Jai taip pat priklauso apie 20 kauniečių.

Penktadienį ateina visi norintys pažaisti šachmatais ir šaškėmis. Šiuos lankytojus taip pat prižiūri A.Visockis.

Tačiau sudarytas grafikas taikiai gyventi nepadėjo.

Vietoj dainų – kivirčas

O.Delonienė tvirtino, kad A.Visockis vis kliudė žmonėms repetuoti: tai užsukdavo vandenį tualete, tai užrakindavo patalpos duris ir patekti į ją saviveiklininkės negalėdavusios.

„Paskutinis incidentas mus visus labai sukrėtė“, – teigė moteris.

Rengiantis koncertui kolektyvui „Smaragdas“ buvo būtina papildomai repetuoti. Todėl 13 ansamblio narių susirinko į bendruomenės centrą ne jiems skirtą dieną – vasario 6-ąją, penktadienį.

„Ten sėdėjo A.Visockis ir nepažįstamas apyjaunis vyras. Pastarasis mus, moteris, išvadino „durnėmis“, o kolektyvo vadovei bandė suduoti į veidą“, – tikino ansamblio narė Birutė Janauskienė.

Tą patį teigė ir ansamblio vadovė V.Tulevičiūtė. Moteris pasakojo, kad maždaug 30 metų vyras jas keikė ir grėsmingai artinosi prie jos mosuodamas rankomis. Akimirką ji sakė svarsčiusi, ar nekviesti policijos, bet agresyvus mušeika pabėgęs. Moteris sakė įtarianti, kad A.Visockis pasamdė kokį niekdarį, kad šis išvarytų moteris iš patalpų.

„A.Visockis mus laiko runkeliais, negali mūsų pakęsti, o patalpose, skirtose visai bendruomenei, elgiasi kaip savininkas“, – teigė ir ansamblio narė Marita Barkauskienė.

Išklausė moterų pageidavimų

Įsiaudrinusios moterys pirmadienį surengė susitikimą su A.Visockiu. Reikalavo paaiškinti, kas užpuolė „Smaragdo“ vadovę, kodėl šis savivaliauja, ir norėjo, kad jis moterų atsiprašytų.

A.Visockis yra ne tik Kaunėnų bendruomenės vadovas, bet ir Seimo nario Arimanto Dumčiaus padėjėjas.

Ansamblio narės pageidavo, kad repetuoti galėtų ne tik numatytu laiku, bet ir po kelias valandas penktadieniais.

Seimo narys savo padėjėjo paprašė, kad patalpų naudojimosi grafikas būtų pakeistas taip, jog tiktų saviveiklininkėms. Pats A.Visockis susitikimo metu nepratarė nė žodžio.

Vėliau „Laikinajai sostinei“ vyras sakė, kad ansamblietės vis ieško priekabių.

„Kas buvo žmogus, kuris neva puolė ansamblio vadovę, nežinau. Jis buvo atėjęs žaisti šaškėmis. Bet ne jis pirmas puolė. Jį provokuoti pradėjo pati V.Tulevičiūtė. Jis tik garsiau atrėžė ir pabėgo“, – savaip situaciją aiškino A.Visockis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.