Vilniuje pasirodė 33-ejų vyras, niekada neturėjęs dokumentų

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos pareigūnai tikslinasi iš Marijampolės pataisos namų išleisto, dešimt kartų teisto asmens tapatybę.

Vilniuje pasirodė 33-ejų vyras niekada neturėjęs asmens dokumentų.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Vilniuje pasirodė 33-ejų vyras niekada neturėjęs asmens dokumentų.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2015, 11:11 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 6:10 PM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, Vitalij Teichman vardu prisistatančiam asmeniui Marijampolės apylinkės teismo sprendimu 2014 m. gruodžio 18 d. buvo paskirta alternatyvi sulaikymui priemonė ir jis grįžo į gimtąjį Vilnių. Atsižvelgdamas į alternatyvios sulaikymui priemonės įpareigojimą kiekvieno mėnesio pirmą antradienį atvykti į Migracijos valdybą, asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento neturintis ir Vitalij Teichman vardu prisistatantis asmuo taip ir padarė.

Migracijos valdybos pareigūnams pradėjus domėtis aukščiau įvardytu asmeniu, paaiškėjo, jog jis niekada neturėjo jokio asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento.

Pareigūnams jis pateikė tik vienos iš Vilniaus ligoninių išduotą medicinos pažymą su įrašu apie Marijos Seiliūnienės 1981 m. rugpjūčio 12 d. pagimdytu vyriškos lyties kūdikiu. Tačiau Vilniaus civilinės metrikacijos skyriuje jo gimimo faktas neužfiksuotas ir gimimo liudijimas Vitalij Teichman vardu neišduotas.

Naudingos informacijos apie save 10 kartų teistas asmuo pareigūnams taip pat negalėjo suteikti, išskyrus tai, kad jis turi artimųjų ir kad mokėsi Vilniaus 29-ojoje vidurinėje bei „Atsigręžk į vaikus“ mokykloje.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos įstatymais, V. Teichman vardu prisistatantis vyras laikomas asmeniu be pilietybės ir, nenustačius jo tapatybės, asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantis dokumentas jam negali būti išduotas. Siekiant identifikuoti asmenį, pareigūnai privalės tikrinti jo pateiktą informaciją apie lankytas ugdymo įstaigas, įsitikinti jo giminystės ryšiais, atlikti atpažinimo procedūrą. Savo tapatybę jam įrodžius Vilniaus civilinės metrikacijos skyriuje, V.Teichman pavyktų atkurti gimimo akto įrašą ir jam būtų išduotas gimimo liudijimas.

Tik tuomet jis turėtų teisę kreiptis į migracijos tarnybą ir prašyti išduoti jam asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.