Kaišiadorių milijonieriaus keiksmai: „Atvažiuok, kol gyvas, bl*“

Kaišiadorių verslininkas Algimantas Radvila, surengęs puotą teisėjams, tačiau pašykštėjęs pinigų muzikantams, rodos, klimpsta dar giliau. Tinklalapyje „Youtube“ paviešintas garso įrašas, kuriame girdėti dviejų žmonių pokalbis. Kalbasi du kandidatai į Kaišiadorių rajono savivaldybės tarybą: socialdemokratas A.Radvila bei muzikantas ir Darbo partijos narys Edvinas Girsa.

A.Radvila.
A.Radvila.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2015-02-25 14:08, atnaujinta 2018-01-12 08:13

Skandalas kilo po „Lietuvos ryto“ publikacijospuota-o-atlik%C4%97jams-%C5%A1pyga.htm"="">puota-o-atlik%C4%97jams-%C5%A1pyga.htm"" target="_blank"> „Teisėjams – puota, o atlikėjams – špyga“. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdyba bei Teisėjų taryba pradėjo aiškintis, ar vienuolika Apeliacinio teismo teisėjų negavo savotiško kyšio – sočių nemokamų vaišių.

Apeliacinio teismo pirmininkas Egidijus Žironas patvirtino, kad sausio 9-ąją jis ir kiti teisėjai iš tiesų vakarieniavo Kaišiadorių rajone esančiame pramogų centre „Pas Radvilą“. Jo savininkas – turtingiausias Kaišiadorių verslininkas. Visa tai iškilo į viešumą tada, kai paaiškėjo, kad muzikantams nebuvo sumokėti pinigai, todėl jie kreipėsi į žurnalistus.

Internete pasklidęs pokalbis (pirmasis balsas muzikanto E.Girsos):

– Laba diena, ar su Algimantu Radvila kalbu?

– Labai trumpai, jeigu galima.

– Čia tas pats Edvinas Girsa, kur man ten skambinot. Saulius sakė, ar atsiskaitysite už tą grojimą, prašė paklaust.

– Tai tu atvažiuok pas mane. Ir aš su tavim turiu labai rimtą pokalbį, kol tu dar gyvas bl**. Atvažiuok pas mane, aš turiu su tavim labai rimtai pasikalbėt.

– Kaip suprast, kol aš dar gyvas?

– Aš tau sakau, kol dar gyvas, atvažiuoji čia, bl**. Ir aš tau viską sumokėsiu. Ir tu, bl**, atsiminsi šitą dalyką visam gyvenimui, atsiminsi, vaikeli. Bl**, atvažiuok pas mane ir aš tau sumokėsiu už tą grojimą.

Kreipėsi į policiją

E.Girsa patvirtino, kad pokalbio įrašas yra autentiškas. Jis kalbėjosi su A.Radvila keletą kartų. Pirmąjį kartą išgirdęs grasinimus, muzikantas norėjo kreiptis į policiją, tačiau neturėjo jokių pokalbio įrodymų. Įsirašęs specialią programą į telefoną, jis paskambino dar kartą.

„Apie tai, kad A.Radvila nesumokėjo už darbą, parašiau socialiniame tinkle. Būtent dėl to įrašo jis man ir grasino. Paskambinęs dar kartą, pasitikslinau dėl atsiskaitymo. Sulaukiau to paties grasinimo, kad atvažiuočiau, kol dar esu gyvas“, – portalui lrytas.lt sakė E.Girsa.

Atlikėjas tą pačią dieną nuvažiavo į policiją, todėl garso įrašą turi ir teisėsauga. Jis teigė su A.Radvila nesusitikęs: „Jūs nejuokaukite, bijojau.“

Vadina susidorojimu

Verslininkas ir socialdemokratas A.Radvila patvirtino, kad kelis kartus telefonu kalbėjosi su E.Girsa. Tačiau visas skandalas jam kvepia Darbo partijos šantažu.

„Feisbuke pasirodė įvairus šmeižtas. Todėl gali būti, kad buvau įtūžęs ir nusikeikiau. O jie sistemingai būna neblaivūs ir labai stipriai neblaivūs. Todėl aš ir teigiau, kad, kol tu gyvas ir neprisigėręs ir kol dar susikalbi, atvažiuok ir pasiimsi pinigus“,– aiškino A.Radvila.

Verslininkas atsiprašė, jeigu garso įraše girdėti keiksmai. Tačiau jis tikino negrasinęs: „Kas man tie 120 eurų? Visur skundų prirašė, dabar mane visos institucijos tikrina.“

Jis tikino, kad su muzikantu Edvinu iš viso nebuvo jokio sandorio, buvo žodinis susitarimas su muzikantu Sauliumi Gervicku. Buvo susitarta, kad muzikantai pagros puotoje, o vėliau bus atsiskaityta.

„Jis yra Darbo partijos narys, aš socialdemokratų kandidatas į tarybą. Niekada negalvojau, kad tokiais metodais bandys susidoroti. Ką jis man padarė? Apvogė? Sumušė? Nieko nepadarė! Kodėl turėčiau grasinti, jog susidorosiu?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.