V.Ušackas Maskvoje šventė Sovietinės armijos dieną ar Užgavėnes?

Maskvoje veikiančios radijo stoties „Echo Moskvy“ politinių aktualijų laidoje „Specialioji nuomonė“ nuskambėjo gana pikantiškas pasakojimas apie tai, kaip Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas atšventė Sovietinės armijos dieną ir siūlė bičiuliams pakelti taurelę už anuos laikus, kai teko tarnauti kariuomenėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Feb 25, 2015, 3:54 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 7:58 AM

V. Ušacko pasiūlymai išgerti

Laidos svečias – žurnalistas ir politinių aktualijų apžvalgininkas, „Nepriklausomo laikraščio“ redaktorius Konstatinas Remčiukovas. Pašnekovas, komentuodamas Rusijos armijos problemas ir formavimo specifiką, pabrėžė, kad jo paties prisiminimai iš tarnybos nėra patys blogiausi.

„Po 35 metų galiu pasakyti, kad prisiminimai tikrai geri, vyriškas kolektyvas“, – teigė jis. Laida buvo transliuojama vasario 23 dieną, kai minima Sovietinės armijos diena.

„Vakar kaip tik šventėme Užgavėnes, atėjo Vygaudas Ušackas, pasiuntinys Rusijoje, ir paklausė: „Vyrai, jūs tarnavote?“ Mes atsakėme, kad taip, tuomet jis sako: „Ir aš tarnavau, tada Lietuva buvo Sovietų Sąjungos dalis, ir aš tarnavau, tad už tai ir išgerkime“. Ir išgėrėme“, – pasakojo laidos svečias.

Neigia šventęs Sovietinės armijos dieną

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su Maskvoje dirbančiu V.Ušacku ir pasiteiravus, ar šis pažįstantis laidos „Specialioji nuomonė“ svečią K.Remčiukovą, jis patvirtino, kad tokį žmogų tikrai pažįsta.

Išklausęs laidos citatą, V.Ušackas pradėjo juoktis ir pridūrė, kad tos laidos nėra girdėjęs, tad ir konteksto komentuoti negali. Tiesa, baigdamas pokalbį vis dėlto politikas pasiaiškino: „Šventėme tikrai ne vasario 23-iąją, bet Užgavėnes, daugiau šiuo klausimu neturiu ką komentuoti.“

V. Ušackas karinę tarnybą sovietų armijoje atliko 1982 metais Karagandoje, Kazachstane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.