Girtas vairavęs latvis juokina mašinų saugojimo aikštelės vyrus

Panevėžyje esančioje bendrovės „Automera“ automobilių saugojimo aikštelėje nuo ketvirtadienio jau trečia para gyvena 57-erių Latvijos pilietis Semionas. Vyras kelyje Panevėžys–Kaunas buvo sulaikytas ketvirtadienio popietę, kai visiškai girtas vairavo vilkiką į Vokietiją.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Mar 1, 2015, 12:00 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 11:50 PM

Vilkiką DAF XF95 su baldų kroviniu vairavusio Semiono organizme rastas kone mirtinas alkoholio kiekis – net 3,58 promilės. Sunkiai aplinkoje besiorientuojantis vairuotojas pareigūnams siūlė 3000 neįvardytos valiutos sumą. Policijos pareigūnams kone ant rankų teko iš vilkiko išnešti girtą vairuotoją.

Aikštelėje dirbantys vyrai juokėsi, kad girtas latvis buvo labai nekalbus ir pusvalandį varstėsi batus. Jis buvo sulaikytas, o jo vilkikas nuvairuotas į automobilių aikštelę.

Pirmiausia vairuotojui teko išsiblaivyti laikinojo sulaikymo kameroje. Vėliau po apklausos vyras buvo paleistas. „Man įteiktos laikinas vairuotojo pažymėjimas, galiojantis iki kovo 20 dienos. Bet negaliu tęsti kelionės, nes neturiu pinigų susimokėti už automobilio saugojimą aikštelėje. Laukiu, kol sekmadienį atvažiuos firmos atstovai iš Latvijos ir atveš pinigų“, – sakė Semionas.

Jis prisipažino pareigūnams siūlęs susitarti už tūkstantį eurų. Tačiau kai jie nesutiko, Semionas esą pasakė: „Kaip norite.“ Paklaustas, kodėl siūlė 1000 eurų, jeigu neturi net 400 sumokėti „Automerai“, latvis nesutriko – esą namiškiai jam būtų skubiai pervedę pinigų į kortelę.

Paprašytas prisiminti, kaip buvo sulaikytas, Semionas kaipmat išdėstė: „Buvau išgėręs alaus ir snaudžiau. Vairavo porininkas. Tačiau jis neturi teisės vairuoti vilkiką. Todėl pamatęs policijos pareigūnus jis mane pažadino ir paprašė sėstis prie vairo. Aš ir sėdau vairuoti. Policininkai tikriausiai pamatė, kad mašina stabtelėjo, todėl iš karto sustabdė patikrinti. Jie pasakė, kad nuo manęs trenkia alkoholiu. Sakau, taip, gali būti, gėriau alaus.“

Semionas patikino, kad porininkas išvažiavo į Latviją, o jis liko, nes turės tęsti kelionę. „Porininkas mane pakišo“, –  šypsodamasis rietė vyrukas.

Jis sakė, kad gyvendamas aikštelėje nejaučia nepatogumų. Todėl, kad pripratęs gyventi mašinoje. „Sėdžiu ir žiūriu sau kompiuteryje filmus. Turiu įsirašęs kelis šimtus. Jau net pabodo“, – proga pabendrauti naudojosi kaimyninės valstybės pilietis.

Vyras tikino, kad per 39 savo darbo metus dabar tik pirmą kartą sulaikytas girtas prie vairo. Pašnekovas pasirodė esąs tikras optimistas. Jis tikisi, kad teisėjas atsižvelgs į šį faktą ir neatims iš jo teisės vairuoti automobilį. „Man jau 57-eri, turiu dvimetį anūką. Jeigu kartais nebeleis vairuoti, teks pradėti galvoti apie poilsį, nes mane kamuoja profesinė liga – stuburo skausmai“, – neslėpė vyras.

Paklaustas, ar supranta, kad laiku sustabdę Panevėžio policijos pareigūnai užkirto jam kelią tapti mirtininku ir žudiku, latvis numojo ranka: „Būčiau nuvairavęs iki Lenkijos sienos ir nieko nebūtų atsitikę. Tuomet būčiau sustojęs pamiegoti. Tiek metų vairuoju, tad kūnas prie vairo veikia tarsi automatas.“ Automobilių saugojimo aikštelėje dirbantys vyrai juokauja, kad latvis pas juos uždarytas perauklėti. Kol nepasitaisys, tol turės gyventi aikštelėje už nemenką mokestį saugomame vilkike.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.