Kauno policija atvėrė duris moksleiviams

Šiltą ir saulėtą ketvirtadienio popietę – Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (toliau – Kauno apskr. VPK) įvyko atvirų durų diena, kurioje apsilankė gausus būrys moksleivių.

Moksleiviai turėjo unikalią progą iš arti susipažinti su policijos pareigūnais, jų darbo specifika.<br>Kauno policijos nuotr.
Moksleiviai turėjo unikalią progą iš arti susipažinti su policijos pareigūnais, jų darbo specifika.<br>Kauno policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2015, 4:02 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 12:30 PM

Moksleiviai turėjo unikalią progą iš arti susipažinti su policijos pareigūnais, jų darbo specifika, pačia policijos sistema, galimybėmis ir reikalavimais norint tapti policijos pareigūnu bei, žinoma, su tarnybos policijoje privalumais.

Su šia informacija supažindino ir kitais moksleivius dominančiais klausimais konsultavo Kauno apskr. VPK Personalo skyriaus, Patrulių rinktinės, Kriminalistinių tyrimų valdybos, Kelių policijos valdybos, Lietuvos policijos mokyklos pareigūnai ir studentai bei Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto atstovai ir studentai.

Visų pirma, moksleiviams trumpai pristatyta Kauno apskr. VPK veikla. Vėliau Kauno apskr. VPK Personalo skyriaus ir Lietuvos policijos mokyklos pareigūnai bei Mykolo Romerio universiteto atstovai supažindino visus susirinkusius su procedūromis, kurias reikia atlikti, ir reikalavimais, kuriuos reikia atitikti, norint tapti policijos pareigūnais ir stoti į Lietuvos policijos mokyklą ar Mykolo Romerio universitetą.

Ypač didelio susidomėjimo sulaukė Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto studentų pasirodymas – kovinės savigynos veiksmai. Taip pat studentai kartu su Kauno apskr. VPK Kriminalistinių tyrimų valdybos specialistais inscenizavo plėšimą, po kurio specialistai kartu su susirinkusiais moksleiviais atliko įvykio vietos apžiūrą.

Vėliau moksleiviai turėjo galimybę stebėti kinologų su tarnybiniu šunimi pasirodymą bei apžiūrėti policijos specialiąsias priemones.

Policijos komisariato kieme Kelių policijos pareigūnai pademonstravo naudojamas priemones (alkoholio matuokliai, greičio matuokliai, automobilio priverstinio stabdymo priemonės) bei transporto priemones su sumontuota modernia įranga.

Viso renginio metu moksleivių akys žibėjo nuo susidomėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.