Į kovą dėl Kauno mero įsitraukė Broškė ir Kinderis

Oponento ir jo komandos įžeidinėjimu apkaltintas Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas nekeičia taktikos: penktadienį atsiradusiuose plakatuose klausiama, kam kauniečiai patikės miestą — patriotui ar buvusiam milicininkui.

V.Matijošaičio augintinė Broškė.<br>P.Mantauto nuotr.
V.Matijošaičio augintinė Broškė.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2015-03-06 12:09, atnaujinta 2018-01-11 10:45

Bazinius karinius mokymus pernai vasarą baigęs A.Kupčinskas save įvardijo patriotu, o buvusiu milicininku — pirmajame Kauno mero rinkimų ture didžiausio palankumo pelniusį visuomeninio rinkimų komiteto „Vieningas Kaunas“ įkūrėją, verslininką Visvaldą Matijošaitį.

Pastarasis sovietiniais metais išties kurį laiką dirbo tuometinėįje milicijoje, tačiau vėliau pasuko į verslą.

„Kovo 15 dieną kauniečių laukia labai svarbus pasirinkimas. Kauniečiai nuspręs, kas artimiausius ketverius metus bus atsakingas už modernaus ir laisvo ateities Kauno kūrimą. Ar už tai bus atsakingas visą gyvenimą savo asmeninio verslo interesais besirūpinantis žmogus, ar tas, kuris yra prisiekęs Kaunui ir rūpinasi jo ateitimi.

Tai yra klausimas, į kurį turės atsakyti visi kauniečiai, atėję prie balsadėžių. Labai svarbu, kad kauniečių sprendimas būtų gerai apgalvotas ir pasvertas. Matome, kad į rinkimus metęs milžiniškus pinigus, mano oponentas tarsi užbūrė dalį kauniečių. Norime atverti kauniečiams akis ir parodyti, tarp ko jie iš tikrųjų renkasi“, – plakato atsiradimo motyvus aiškino Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Dėkoju gerbiamam Andriui Kupčinskui ir Andriui Kubiliui už dar vieną pravardę. Tikrai esu dirbęs milicijoje ir policijoje dešimt metų. Niekada to neslėpiau. Šiuo metu 25 metai dirbu versle. Visas profesijas vertinu ir manau, kad bet kurį darbą reikia atlikti sąžiningai“, – naują kovos epizodą komentavo V.Matijošaitis.

Jis tikino dirbęs ir šlavėju mokykloje, ir gaisrininku, ir auginęs bei prekiavęs gėlėmis. Jis, klausia, ar šie biografijos faktai taip pat sukels konkurentams papildomų fantazijų?

„Į prasivardžiavimus nereaguoju. Man jie nekelia emocijų, tik parodo konkurentų padorumo lygį. Gaila tik tai, kad tokiais pareiškimais šie konservatoriai menkina buvusius ir esamus pareigūnus. Gal juos yra nuskriaudę policininkai? Nesuprantu, kaip galima lyginti patriotizmą ir profesiją.

Ar Andriaus Kupčinsko profesija – patriotas? Esu šeštos kartos kaunietis. Manau, jo esu kur kas didesnis Kauno patriotas negu dabartinis meras, kuris nuvarė miestą į duobę ir desperatiškai bando gelbėti savo kėdę“, – dėstė V.Matijošaitis. 

Abu kandidatai į Kauno mero postą kovoja ne tik skambiais šūkiais ar pareiškimais, bet pasitelkia ir gyvūnus.

V.Matijošaitis pastaruoju metu beveik nesiskiria su Karolio spanielių veislės kalyte Broške, kuri kartu su šeimininku laukė ir pirmojo rinkimų turo rezultatų restorane.

Kauniečiai nuolat mato V.Matijošaitį vedžiojantį Broškę mieste, vežiojantį ją automobiliu.

Neliko skolingas ir A.Kupčinskas, kuris viename socialiniame tinkle paskelbė nuotrauką su savo augintiniu — katinu Kinderiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.