Apdovanojo gyvybes išgelbėjusius ugniagesius

Kovo 11-osios išvakarėse Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pasižymėjimo ženklu „Ugniagesio gelbėtojo žvaigžde“ už drąsą gaisruose ir gelbėjimo darbų metu apdovanoti aštuoni ugniagesiai gelbėtojai.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 10, 2015, 2:41 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 1:19 AM

Tarp jų Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos ugniagesiai gelbėtojai Tomas Kaminskas ir Tomas Marinskis.

Šių metų vasario 15 d., gavę pranešimą ir atvykę į įvykio vietą, Kauno mariose maždaug už kilometro nuo kranto jie pastebėjo skęstantį žmogų. Ugniagesys Tomas Vyšniauskas čiupo gelbėjimo ratą su virve ir bėgo ledu skęstančiojo link, o ugniagesiai gelbėtojai T.Kaminskas ir T.Marinskis gelbėjimo rogėmis leidosi jam iš paskos. Ledas buvo netvirtas, gelbėtojai įlūžo, bet, atsidūrę ledo spąstuose, laužė jį, kol pasiekė skęstantįjį.

T.Kaminskas ant gelbėjimo rogių užtempė skendusįjį ir kartu su T.Marinskiu plukdė jį vandeniu, o kur buvo stipresnis ledas, ten stūmė jį kranto link. Jiems taip pat teko įveikti aukštą Kauno marių šlaitą, o po to dar apie puskilometrį bėgti iki laukiančių greitosios medicinos pagalbos medikų.

Už pademonstruotą ryžtą šio įvykio metu ugniagesys gelbėtojas T.Vyšniauskas apdovanotas Vidaus reikalų ministerijos II laipsnio atminimo ženklu „Tėvynės labui“ .

Kauno ugniagesiai tąkart išgelbėjo Estetinės chirurgijos centro vadovo Martyno Norkaus gyvybę. Važinėdamas ledrogėmis jis įlūžo ant Kauno marių ledo. Kol sulaukė pagalbos, jam net 45 minutes teko praleisti lediniame vandenyje. Beje, žinomas plastikos chirurgas neilgai trukus aplankė jį gelbėjusius ugniagesius ir jiems nuoširdžiai padėkojo.

„Ugniagesio gelbėtojo žvaigžde“ apdovanoti ir Druskininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budinčios pamainos ugniagesiai gelbėtojai Raimondas Malys ir Tomas Smaliukas, šių metų sausio 24 d. Ratnyčėlės upės tvenkinyje išgelbėję dvi skendusias mergaites. Kai jie priplaukė prie skendusiųjų, viena mergaičių jau buvo panirusi po vandeniu. Iš vandens jie ištraukė ir mergaites gelbėjusį Valdą Baranauską, padėjusį joms išsilaikyti tol, kol atvyko gelbėtojai.

„Ugniagesio gelbėtojo žvaigžde“ apdovanotas ir Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos skyrininkas Saulius Slavinskas.

Praėjusių metų liepos 10 d. S.Slavinskas organizavo „Neradenta“ odontologijos kabinete kilusio gaisro gesinimą ir žmonių gelbėjimą.

Praėjusių metų liepos 22 d. viename iš Visagino daugiabučių kilusio gaisro metu jo įkaitais buvo tapusi šeima su mažamečiu vaiku. Į butą ėmus skverbtis dūmams iš šalia degančio buto, šeima nebegalėjo išeiti į laiptinę, nes ir ši skendėjo dūmuose. Visagino priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komandos budinčios pamainos skyrininkas vidaus tarnybos puskarininkis Vladimiras Piščulionokas pateko į vidų ir uždėjo vaikui gelbėjimo kaukę. Jis išnešė jį į lauką, kartu iš buto jis išvedė kitus šeimos narius.

Kas žino, kaip būtų susiklostęs ir praėjusiųjų metų spalio 19 d. Didžiasalio kaime užsidegusio lengvojo automobilio vairuotojo likimas, jei pro šalį tuo metu į tarnybą nebūtų važiavęs Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 4-osios komandos budinčios pamainos ugniagesys gelbėtojas Jaroslavas Poplavskis. Jis ištraukė iš atvira liepsna degančio automobilio dūmais apsinuodijusį vairuotoją.

Plungės rajono savivaldybės priešgaisrinės saugos tarnybos Linkuvos ugniagesių komandos ugniagesys Svajūnas Plungė praėjusiųjų metų spalio 6 d. Linkuvos miestelyje dėl dujų nuotėkio gyvenamajame name nugriaudėjus sprogimui taip pat veikė ryžtingai. Jis paskambino pagalbos telefonu 112 ir nedelsdamas su kaimynais pradėjo namo šeimininko paiešką. Neilgai trukus po nuolaužomis šis buvo surastas ir išneštas iš griuvėsių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.