Sektos ir religinės grupės pavojaus nekelia

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 14, 2015, 10:18 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 11:53 AM

Taip jis komentavo komisijos dėl religinių, ezoterinių ir dvasinių grupių veiklos darbą. Informacija apie šios komisijos darbą 2014 metais šią savaitę pristatyta Vyriausybės pasitarime.

„Ryškių neigiamų pasireiškimų nebuvo pastebėta“, – paklaustas, ar keičiasi komisijos funkcijos reaguojant, pavyzdžiui, į islamo ekstremistų veiklą Europoje, sakė ministras.

Kartu jis teigė, jog nors Lietuvoje „per pastaruosius dvejus metus kažkokių pavojingų situacijų nebuvo nustatyta“, reikia būti pasirengus reaguoti, jei jos kiltų.

„Ta sistema turi egzistuoti, kad laiku numatytume, laiku diagnozuotume situaciją ir numatytume priemones, jeigu kažkas atsitiktų“, – teigė ministras.

Anot jo, radikalios religinės bendruomenės ar sektos greičiausiai įtaką galėtų padaryti vaikams ir jaunimui.

„Be abejo, vaikai, jaunimas yra labiausiai pažeidžiami dėl savo psichologinių savybių, dėl žingeidumo, dėl savo kelio ieškojimo“, – aiškino J.Bernatonis.

Komisiją valstybės institucijų, pagal savo kompetenciją sprendžiančių su religinių, ezoterinių ir dvasinių grupių veikla susijusius klausimus, veiklai koordinuoti sudaro Teisingumo, Vidaus reikalų, Švietimo ir mokslo, Sveikatos apsaugos, Užsienio reikalų, Kultūros, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų atstovai, taip pat Generalinės prokuratūros, Seimo Žmogaus teisių komiteto, Lietuvos savivaldybių asociacijos ir Vytauto Didžiojo universiteto atstovai. Jai vadovauja teisingumo viceministras Julius Pagojus. Pernai ši komisija posėdžiavo tris kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.