Vyriausybė rengiasi steigti gynybos patarėjus ambasadose

Įstatymo projektas bus teikiamas svarstyti Seimui.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 18, 2015, 2:07 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 3:06 PM

Šiuos pareigūnus ketinama skirti diplomatinėse atstovybėse Ukrainoje ir Jungtinėse Valstijose, BNS pranešė Krašto apsaugos ministerijos atstovai.

Dabar gynybos srityje dirbančių specialiųjų patarėjų pareigybės steigiamos tik tarptautinėse organizacijose, o į ambasadas skiriami gynybos atašė.

„Siūloma valstybės tarnautojus perkelti ne tik į tarptautines organizacijas, bet ir dvišales ambasadas. Tai susiję su galimybe įsteigti gynybos patarėjus prie dvišalių ambasadų. Klausimas yra suderintas su Krašto apsaugos ministerija“, – Vyriausybės posėdyje sakė užsienio reikalų viceministras Neris Germanas.

Specialieji patarėjai būtų civiliai Krašto apsaugos sistemos valstybės tarnautojai. Gynybos atašė pareigybė visada skiriama kariškiui.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, patarėju skiriamas krašto apsaugos sistemos valstybės tarnautojas dalyvautų dvišalėse konsultacijose, rinktų informaciją saugumo ir gynybos klausimais.

Įstatymo projektas bus teikiamas svarstyti Seimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo