Prezidentė valstybės kontrolieriumi siūlo Arūną Dulkį

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

A.Dulkys nuo 2007 metų dirba Valstybės kontrolės 8-ojo audito departamento direktoriumi.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
A.Dulkys nuo 2007 metų dirba Valstybės kontrolės 8-ojo audito departamento direktoriumi.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2015, 10:00 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 8:21 AM

G.Švedienė iš valstybės kontrolieriaus pareigų būtų atleista nuo balandžio 14 dienos, o A.Dulkys penkerių metų kadencijai būtų paskirtas nuo balandžio 15 dienos, pranešė Prezidentūra.

Pagal Konstituciją, valstybės kontrolierių skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu.

„Valstybės kontrolei yra patikėtos labai svarbios funkcijos –prižiūrėti, kaip valdomas valstybės turtas, bei užtikrinti viešųjų finansų drausmę vykdant valstybės biudžetą. Todėl ši institucija turi ir toliau išlikti nepriklausoma, objektyvi ir kompetentinga“, – pranešime spaudai teigė prezidentė.

Socialinių mokslų daktaras A.Dulkys yra pinigų politikos ir viešųjų finansų valdymo ekspertas, jis yra dirbęs Lietuvos banke, Lietuvos monetų kalykloje, Valstybės kontrolėje.

A.Dulkys nuo 2007 metų dirba Valstybės kontrolės 8-ojo audito departamento direktoriumi – šis departamentas atsakingas už Europos Sąjungos struktūrinių lėšų panaudojimo teisingumą. 43 metų A.Dulkys yra dirbęs Seimo pirmininko Viktoro Muntiano sekretoriato vadovu, taip pat buvo Seimo pirmininko patarėjas ekonomikos klausimais.

Kandidatas ilgą laiką yra dirbęs centriniame banke – konsultavo Lietuvos banko valdybos pirmininką, buvo Lietuvos banko Kasos departamento direktoriumi, taip pat ėjo Lietuvos monetų kalyklos valdybos pirmininko pareigas.

A.Dulkys Vilniaus universitete yra įgijęs ekonomisto išsilavinimą, jam suteiktas socialinių mokslų daktaro laipsnis. Šiuo metu jis dėsto Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.