Batų valytojams J.Miltinis kol kas dar neatmerkė akių

Tarptautinės teatro dienos lietingą rytą Panevėžio Laisvės aikštė nušvito geltona spalva. Ją labiausiai mėgo legendinis teatro režisierius Juozas Miltinis. Geltoni skėčiai, geltoni balionai ir geltonos rožės – taip pasipuošusi moksleivių kolona atėjo prie J.Miltinio paminklo, esančio šalia jo vardo dramos teatro.

Akimirkos iš akcijos „Nuvalykime batus J.Miltiniui“<br>A.Švelnos nuotr.
Akimirkos iš akcijos „Nuvalykime batus J.Miltiniui“<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2015-03-27 17:30, atnaujinta 2018-01-08 03:09

J.Miltinio gimnazijos moksleiviai jau ne vienerius metus Tarptautinę teatro dieną pažymi neįprastai. Jie surengia akciją „Nuvalykime batus J.Miltiniui“. Jos metu valo ir blizgina iš bronzos nulieto legendinio maestro apavą. Tikima, kad tas, kuriam valant batus J.Miltinis atsimerks, yra toks pat genialus, kaip ir pats maestro.

Mokinių kasmetinis darbas, nors ir simbolinis, tačiau nenuėjo veltui: koją ant kojos užsimetusio režisieriaus batai šviečia iš tolo. Tačiau kol kas nė vienam batų valytojui bronzinė skulptūra neatsimerkė.

Akcijos metu ne kiekvienam gimnazistui buvo suteikta garbė patrinti sėdinčio maestro batą. Tai padaryti buvo patikėta gimnazijos klasių atstovams. Prie režisieriaus kojų su geltonu skudurėliu rankose priklaupė ir gimnazijos direktorius Vytautas Raišys.

Šiais metais mokykla pažymi 20 – metį, kaip jai buvo suteiktas J.Miltinio vardas. Genialaus režisieriaus vardu pavadinta gimnazija skiria daug dėmesio teatriniam moksleivių ugdymui. Joje yra teatrinių klasių, kurių moksleiviai, be pagrindinių disciplinų, mokosi dar ir teatro meno. Jiems vadovauja teatro aktoriai, taip pat teatrą mylintys patyrę pedagogai. Mokykloje svarbiu įvykiu tampa teatrinių klasių įskaitos. Per mokslo gimnazijoje metus vyksta nemažai teatro menui skirtų renginių: moksleivių teatrų festivaliai, konferencijos, moksleiviškų pjesių konkursai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.