Kiekvienam kauniečiui – po kastuvą ir pelargoniją ant palangės

„Laikinoji sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Pekarskaitė

Mar 27, 2015, 1:32 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:45 AM

Ir žmonės, sako, Vilniuje turtingesni, laisvesni ir gal todėl labiau pasipūtę. Matyt, žino savo vertę.

Todėl kiekvienas, kas ne tik nori, bet ir gali sau leisti įkvėpti sostinės narkotiko, strimgalviais lekia į svajonių miestą. „Vilniuje – visai kitos galimybės, kitas gyvenimas“, – guodžia save ir dėl sprendimo palikti Kauną abejojančius bičiulius sostinės garbintojas.

Tačiau taip mąsto ir elgiasi ne visi kauniečiai. Tikru kauniečiu save vadinantis žmogus žino, kad jam niekur kitur nebus taip gera ir paprasta gyventi, kaip Kaune. Viskas čia sava, tradicijos perimamos neskausmingai, gyvenimo būdas panašus į kaimyno – neišsiskirsi juk iš minios. Tie, kas norėjo išsiskirti, jau išvažiavo. Dar keli ar kelios dešimtys lyg išprotėję po kelis kartus per savaitę laksto į sostinę (dažniausiai savęs parodyti) ir vėl grįžta į Kauną.

Tai, kad dažnas kaunietis yra sėslus, dar kartą pasitvirtino šią savaitę, kai A.Stulginskio universiteto miestelyje prasidėjo tradicinė žemės ūkio paroda „Ką pasėsi...“.

Nuo ketvirtadienio ryto Kauno pakraštyje esančiuose keliuose nusidriekė milžiniškos automobilių eilės. Į Akademijos miestelį Kauno rajone važiavo ne tik tūkstančiai parodos dalyvių – į renginį patraukė pusė Kauno. Dar daugiau miestiečių plūstelėjo į parodą penktadienio popietę. Ir sugebėk šitaip pasprukti iš darbo dėl kelių vaismedžių ar retos spalvos jau pražydintos pelargonijos žiedo! Miestiečiui juk traktoriaus ar melžimo roboto tikrai nereikia.

Sakysite, kad į žemės ūkio parodą važiavo ir kilometrinėse spūstyse stovėjo žmonės iš visos Lietuvos, ne tik kauniečiai. Tikrai taip, tačiau Kauno sodininkų tose eilėse buvo daugiausia. Būtent sodininkų.

Kas nežino, kad pakaunėje yra daugiausia sodininkų bendrijų visoje šalyje, o prie dažno sodo namelio rasite sukastą lysvę daržovėms – ne tik gėlyną. Todėl ir skubėjo žmonės į parodą daigų ar vaiskrūmių pirkti.

Kodėl dėl pelargonijos, kurią auginsite ant palangės, o vėliau išnešite į balkoną, reikia važiuoti į parodą, o ne į miesto turgų, kur močiutės kartais pusvelčiui savo daržo augintinius parduoda? Ogi todėl, kad į kasmetį žemės ūkio renginį suvažiuoja gėlių ir vaismedžių augintojai iš visos Lietuvos. Gal turės kokį retesnį augalą. Nesvarbu, kad brangiau sumokėsite, bet galėsite pasigirti, kad turite kažką išskirtinio.

Štai ir važiavo miesto vyrai ir moterys į žemės ūkio parodą kastuvo ar gėlės žiedo pirkti. Kelyje „Via Baltica“ lėtai judančių automobilių eilė siekė net Raudondvario plento prieigas, mašinų vilkstinė susidarė Šakių plente, prie IX forto. Vairuotojai burnojo valdžią: paroda vyksta jau dvidešimtą kartą ir kasmet neišsprendžiama, kaip į ją patekti negaištant laiko spūstyse.

O gal dėl pelargonijos, kuria papuošite savo balkoną, geriau kulniuoti į turgų? Kastuvą galima ir prekybos centre nusipirkti.

„Laikinoji sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.