Jurbarkas atsidūrė Marijos radijo spąstuose

Radijo stočių žemėlapyje Jurbarkas – juodas taškas. Mieste radijo imtuvais nesunkiai galima išgirsti tik vieną stotį – Marijos radiją. Tačiau norintiems pasiklausyti Lietuvos radijo, „Radiocentro“, „M-1“ ar kitų stočių, toks noras gali likti neįgyvendinamas, nes transliacijų signalas tiesiog per silpnas, rašo jurbarkosviesa.lt.

Jurbarke net ir patys didžiausi radijo imtuvai transliuoja tiktai Marijos radiją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jurbarke net ir patys didžiausi radijo imtuvai transliuoja tiktai Marijos radiją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2015, 8:42 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:43 PM

Jurbarkiečiai prašo padėti išsiaiškinti, kaip čia yra, kad per visą radijo imtuvų skalę galima rasti tik Marijos radiją. Į redakciją ir užėję, ir skambinę žmonės nieko prieš šią radijo stotį neturi, tačiau norėtų klausytis ir kitų stočių, o tokio pasirinkimo Jurbarke, deja, nėra.

Kitų radijo stočių arba neįmanoma pagauti, arba signalas labai silpnas, kurį galiausiai vis tiek užgožia Marijos radijas.

„Gyvenu V. Kudirkos gatvėje, ne miesto apačioje, slėnyje prie Nemuno. Turiu du radijo imtuvus, tačiau nė su vienu negaliu normaliai paklausyti Lietuvos radijo, girdisi tik Marijos radijo transliacija.

Kartais su brangesniu imtuvu surandu Lietuvos radiją, bet vos pakrutinus aparatą vėl pasigirsta Marijos radijas“, – bėdas vardijo viena jurbarkietė.

Moters žodžiuose tiesos daug – Jurbarkas radijo žemėlapyje atrodo prastai.

Tą geriausiai jaučia vairuotojai – automobiliuose radijo stotys užgęsta artėjant prie Jurbarko nuo Kauno pusės, pervažiavus miestą ir išriedėjus Tauragės link signalai vėl atgyja.

Tik jokios mistikos čia nėra. Galingą siųstuvą turinti katalikiška nekomercinė Marijos radijo stotis Jurbarke pradėjo veikti 2014 m.

Kitų radijo stočių programos priimamos iš Tauragėje, Raseiniuose ir Kaune esančių stočių, todėl Jurbarko apylinkėse, o ypač žemesnėse vietovėse, radijo imtuvus pasiekiančio Marijos radijo stoties signalas jas užgožia.

Paprastesni radijo imtuvai neišskiria silpnesniais signalais sklindančių radijo programų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?