Nužudyto T. Dobrovolskio žmona vis dar nesulaiko ašarų

Praėjus keturiems mėnesiams po kompozitoriaus ir muzikanto Tomo Dobrovolskio nužudymo, nusikaltimo byla dar neužversta ir įvykio aplinkybės neaiškios. Tragiškai žuvusio menininko artimieji ir draugai skaičiuoja jau ketvirtą mėnesį po to, kai stiprių sumušimų patyręs menininkas taip ir nepabudęs iš komos iškeliavo anapilin. Jie surengė atminimo akciją, į kurią susirinko pusšimtis žmonių.

T.Dobrovolskio žmona A.Dobrovolskė.<br>T.Bauro nuotr.
T.Dobrovolskio žmona A.Dobrovolskė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Bartkutė

Apr 23, 2015, 5:03 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 2:28 AM

Paklausus apie vyrą, velionio žmona Akvilė Dobrovolskė nesulaikė ašarų: „Daug žmonių palaiko ir klausia: „Kaip laikaisi? Kuo galime padėti? Kaip vyksta tyrimas?“

Nerimą kelia įtariamųjų advokatai

Moters teigimu, praėjus keturiems mėnesiams tebevyksta tyrimas. Jis užtruko, nes yra daug įtariamųjų ir nukentėjusių asmenų.

„Pasitikiu teisėsauga ir jų darbas man įtarimų nekelia. Bendrauju su advokatais ir neturiu blogos nuojautos. Tikiuosi, kad viskas bus taip, kaip ir turi būti. Norime, kad tyrimas vyktų sklandžiai. Girdėjau, kad iš įtariamųjų pusės yra nusamdyti brangiai apmokami advokatai. Tikiuosi, kad jie nebus visagaliai. Jų darbas yra ne daugiau nei teisybė ir nieko daugiau neturėtų būti“, – viliasi T.Dobrovolskio žmona.

„Tokie įvykiai nėra dažni, svarbiausia neprarasti žmoniškumo. Kai nutinka kas nors blogo, reikia vienytis“, – braukdama skruostais riedančias ašaras sakė jauna moteris.

Pasak jos, visuomenei reikia parodyti, kad tokie dalykai visiems rūpi ir ne ji viena yra „kareivis“. Žmonės nėra abejingi ir jiems skaudu, kai atsitinka tokia nelaimė.

Atminimo akcijoje – šepečiai ir vandens kibirai

Ketvirtadienį T.Dobrovolskio draugai surengė neįprastą akciją, kuri privertė atsisukti ne vieną Vilniaus praeivį. Žuvusio menininko draugai, šeimos nariai ir visi jį palaikantys vilniečiai susirinko su šepečiais ir vandens kupinais kibirais.

Akcijos dalyviai plovė gatvę nuo žūties vietos iki kultūros baro „Kablys“. Taip jie reikalavo skaidraus nusikaltimo tyrimo ir Vilnių apsaugoti nuo smurto.

„Mes perkeltine prasme bandome išplauti pačią nusikaltimo vietą, nes yra skaudu pro ją praeiti. Mes imamės tokios absurdiškos akcijos, kaip ir absurdiška Tomo mirtis. Bandome nuplauti tai, kas yra nenuplaunama – smurtą, skausmą ir netektį“, – kalbėjo renginio organizatorė Lina Fisheye.

Moteris yra Tomo muzikos gerbėja. Jo kūryba ją užbūrė. Pasak organizatorės, būtent Tomas buvo nuostabiausios muzikos kūrėjas pasaulyje.

„Žinau, kad nusikaltimo įtariamieji yra paleisti ir jie vengia atsakomybės. Vienas įtariamasis sakė, kad jis tik įspyrė ir, nemano, kad tai yra mušimas. Tai parodo žmogaus nepripažinimą ir vengimą priimti bausmę. Kiti įtariamieji yra laisvėje. Patys artimieji šiandien daug ko nežino. Noriu, kad vieni žmonės nedarytų „kriaušių“ iš kitų žmonių“, – liūdnu balsu kalbėjo L.Fisheye.

Kūčių išvakarėse išėjusį iš baro T.Dobrovolskį gatvėje užpuolė ir sumušė grupė jaunuolių. Vyras kurį laiką gulėjo ligoninėje ištiktas komos. Menininkas mirė sausio 6-osios naktį. Amžinojo poilsio jis atgulė Antakalno kapinėse Menininkų kalnelyje.

Ikiteisminis tyrimas dėl kompozitoriaus T.Dobrovolskio nužudymo atliekamas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-ajame skyriuje.

Baras, kuriame prasidėjo lemtingomis muštynėmis pasibaigęs konfliktas, šiuo metu jau nebeveikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.