Pas verslininką Algimantą Radvilą pietavę teisėjai išsisuko

Lietuvos apeliacinio teismo (LAT) teisėjams, vakarieniavusiems pas Kaišiadorių verslininką Algimantą Radvilą, nebus keliamos drausmės bylos.

Komisija svarsto, ar kelti drausmės bylą Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkui E.Žironui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Komisija svarsto, ar kelti drausmės bylą Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkui E.Žironui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-04-24 12:54, atnaujinta 2018-01-06 00:52

Tai penktadienį nusprendė posėdžiavusi Teisėjų taryba. Kad teisėjai nepažeidė įstatymo reikalavimo, balsavo 16 Teisėjų tarybos narių.

Teisėjų tarybai buvo pateiktos Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų vaišių pas Kaišiadorių verslininką A.Radvilą aplinkybes tyrusios komisijos išvados.

Komisija svarsto, ar kelti drausmės bylą Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkui Egidijui Žironui.

Apie teisėjų pokylį su turtingiausiu Kaišiadorių verslininku A.Radvila pranešė žiniasklaida. Teisėjai teigia vakarieniavę už savo lėšas ir atmeta bet kokius jiems metamus kaltinimus, nors neneigia, kad prie stalo kartu buvo prisėdęs ir verslininkas. LAT pirmininkas E.Žironas nurodė, kad apie 1000 litų siekiančią sąskaitą apmokėjo teismo kancleris, kuris jau yra pasišalinęs iš einamų pareigų.

E.Žironas taip pat teigė, kad jo vadovaujamo teismo teisėjai nenagrinėjo su Kaišiadorių verslininku A.Radvila susijusių bylų. Tačiau, anot žiniasklaidos, informaciją apie bylas skelbiančio portalo eteismai.lt duomenys rodo, kad šis teismas priėmė mažiausiai keturis sprendimus, susijusius su šia įmone.

Nors viešai dievagotasi, jog už triukšmą sukėlusias vaišes sumokėta, tik neišsaugota čekio, aiškėja, kad pinigai neįmokėti į kasą.

Atleido iš pareigų 

Teisėjų taryba penktadienį vieningai pritarė E.Žirono atleidimui iš Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko pareigų, pasibaigus paskyrimo terminui. 

Po šio žingsnio galutinį sprendimą dėl atleidimo turės priimti prezidentė Dalia Grybauskaitė. 

61-metų E.Žironas Lietuvos apeliacinio teismo pirmininku buvo paskirtas 2010 metų birželio 30 dieną. Anksčiau jis yra dirbęs teisėju įvairiuose teismuose, vertėsi advokato praktika. Teisininkas taip pat yra Teisėjų tarybos narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.