Šiaulių politiko šeima pamiršo grąžinti tarnybinį butą

Šiauliuose socialinio būsto laukia per 1400 šeimų. Viena miestiečių šeima jau galėtų būti laimingesnė, jei buvusio mero Justino Sartausko žmona Jurga grąžintų savivaldybei priklausantį tarnybinį butą.

Pernai pavasarį J.Sartauskas vedė savo mylimąją J.Dzidolikienę.<br>G.Šiupario nuotr.
Pernai pavasarį J.Sartauskas vedė savo mylimąją J.Dzidolikienę.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

Apr 24, 2015, 10:19 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:16 AM

J.Sartauskienė yra viena iš penkių laimingųjų specialistų, kurie lengvatinėmis sąlygomis naudojasi savivaldybei priklausančiu būstu. Tokį gavę valdininkai per mėnesį moka tik 25,7–45,7 euro nuomą.

Tačiau Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos pavaduotoją klampina tai, kad ji prieš metus ištekėjo už tuomečio mero J.Sartausko, bet buto iki šiol negrąžino. Tiesa, ji raštu jau pareiškė norą nuo vasaros pradžios atiduoti raktus.

Dviejų kambarių butą valdininkė gavo prieš dešimtmetį, kai buvo tuomečio administracijos direktoriaus J.Sartausko sekretorė.

Būste – nė gyvos dvasios

Prieš porą metų tuometė J.Dzidolikienė užmezgė romaną su J.Sartausku, o pernai pavasarį už jo ištekėjo.

Mero išrinktoji padarė ir karjerą – iš Kultūros skyriaus specialistės staiga tapo Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos pavaduotoja.

Gegužių gatvėje esančio daugiabučio gyventojai tvirtino jaunavedžių dar nematę.

Gretimame bute gyvenanti moteris stebėjosi, kad per trejus metus nė karto nematė kaimynų: „Maniau, kad niekas negyvena. Prieš šiuos rinkimus J.Sartauskienės vardu išrašytą biuletenį atnešė man, nes niekaip kitaip negalėjo jo įteikti.“

Kad būstas negyvenamas, teigė ir apačioje esančiame bute gyvenanti nuomininkė: „Nesu girdėjusi jokio krebždesio. 28 buto pašto dėžutė nuolat būna pilna reklaminių lankstinukų.“

Nustebino kaimynų pastabumas

J.Sartauskienę nustebino domėjimasis jau visą dešimtmetį turimu butu.

Valdininkė „Lietuvos rytui" teigė su vaiku iš pirmosios santuokos gyvenanti šiame būste: „Taip, aš čia registruota.“

Į klausimą, kodėl ištekėjusi už tuomečio mero delsė visus metus grąžinti buto raktus, J.Sartauskienė atsakė, kad vaikas iš pirmosios santuokos lanko mokyklą šiame mikrorajone.

J.Sartauskienę taip pat papiktino kaimynų teiginiai apie negyvenamą būstą: „Sutartyje su savivaldybe nesu įsipareigojusi teikti ataskaitų, kada grįžtu ir kada išeinu. Aš laikausi sutarties, moku nuomą.“

Reikėjo tik registracijos?

J.Sartauskienė pripažino, kad jos dabartinis sutuoktinis nėra šiame būste deklaravęs savo gyvenamosios vietos, o juodu Šiauliuose neturi jokio nekilnojamojo turto.

Ši informacija – jokia naujiena. Niekam ne paslaptis, kad J.Sartauskas turi sodybą Šiaulių rajone, Kurtuvėnuose, ir iš jos važinėja į didmiestį.

Politikui šiauliečio statusas galėjo būti reikalingas, kad nekiltų kliūčių dalyvauti rinkimuose į Šiaulių miesto tarybą.

Užmezgęs romaną su J.Dzidolikiene politikas viešai tikino nežinojęs, kad ji yra užėmusi tarnybinį butą.

Sprendžia komisija

* Anksčiau Šiaulių miesto savivaldybei priklausė 44 tarnybiniai butai, bet galiausiai liko tik 5.

* Tarnybinį būstą specialistui skiria administracijos direktorius, prieš tai tam turi pritarti speciali politikų ir administracijos darbuotojų komisija.

* Šiaulių miesto savivaldybei priklauso 663 socialiniai butai ir per 200 būstų bendrabučiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.