Beglobiams vaikams – Italijos karių dovanos

Baltijos šalių oro erdvę saugantys Italijos kariai pirmadienį apsilankė Šiaulių apskrities sutrikusio vystymosi kūdikių namuose. Italai atvažiavo ne tuščiomis – atvežė 1953 eurų čekį ir didžiulę dėžę dovanų.

Į globos įstaigą atvažiavę italų kariai ne tik atvežė dovanų, bet ir surengė koncertą, vaišino pietumis.<br>G.Šiupario nuotr.
Į globos įstaigą atvažiavę italų kariai ne tik atvežė dovanų, bet ir surengė koncertą, vaišino pietumis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Apr 28, 2015, 12:17 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 3:50 PM

NATO misiją atliekantys kariai per ankstesnę viešnagę pastebėjo, kad globos įstaigoje auga cerebriniu paralyžiumi sergančių vaikų, bet nėra jiems gyvenimą gerokai palengvinančio vertikalizatoriaus.

Todėl italai sumanė surinkti pinigų ir padovanoti būtent šį brangų prietaisą. Reikalingą sumą surinkti pavyko greitai – kariai noriai aukojo specialiai globos įstaigai paremti įkurtam fondui.

Aukos buvo renkamos ir Italijoje. Karių tarnybos draugai, namiškiai ir giminaičiai pirko mažiesiems šiauliečiams batukų, drabužėlių, žaislų.

Italijos karinio kontingento vadas pulkininkas Marco Bertoli sakė, kad ši akcija pradžiugino ir pačius karius: „Mes patys esame ne tik kariai, bet ir tėvai, todėl galimybė pabendrauti su mažyliais mums yra tarsi sugrįžimas pas šeimą.“

Dovanų atvežę italai vaikams surengė koncertą – dainavo populiariausias itališkas dainas. Kol vieni linksmino mažylius, kiti svečiai sukosi virtuvėje – pietums išvirė tikrų itališkų makaronų.

Kartu su Lenkijos kariais vieną misiją atlikę Italijos lakūnai pasiliko ir antrajai – jie talkins pirmadienį atskridusiems norvegams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.